Coaching referenties

Lydia van den Berg
Monuta Uitvaartzorg

Vorig jaar kwam ik ineens voor een moeilijke beslissing te staan waar ik zelf niet zo makkelijk uitk

wam. Al jaren waren mijn man en ik bezig een franchise onderneming op de zetten in mijn branche. We waren immers verhuisd naar het juiste gebied, druk bezig met de financiën, bedrijfsplannen, acquisitie enz enz. Op de officiële afrondingen na waren we er klaar voor, ik had er zin in, dit zou het helemaal gaan worden.

De dag dat mijn manager naar mij toe kwam met een zojuist gepubliceerde vacature van mijn ‘droombaan’ was ik het ineens helemaal kwijt. Na jaren voorbereiding voor het franchisen kwam dit wel op een heel bijzo

nder tijdstip, wat wilde ik nu? Uiteraard heb ik adviezen gevraagd van vertrouwenspersonen om mij heen, zowel intern als extern, maar ik kwam er niet uit. Ook mijn man wist niet goed wat wijsheid was, we waren immers al zo lang bezig met het een en prompt komt het ander…

En toen vroeg ik het aan Ingrid.
Wat al de adviezen en meningen van anderen niet hadden gerealiseerd, gebeurde nu wel. Ingrid liet mij praten, stelde mij vele vragen over beide mogelijkheden, mijn dromen, idealen, wensen voor de toekomst en al pratende kwam ik erachter wat ik zelf wilde. Hierdoor was ik zelf ineens voldoende overtuigd de juiste keus te maken en voor de ‘vaste’ droombaan te gaan. Door deze overtuiging kon ik de naaste kring om mij heen ook aangeven dat dit de juiste weg voor mij was.

Tijdens de sollicitatie periode heb ik nog regelmatig contact met Ingrid gehad, ook hierbij heeft ze mij keer op keer ondersteund. Na alle gesprekken en assessments kwam het verlossende nieuws, de droombaan was nu echt van mij.

Top op de dag van vandaag heb ik er nog nooit een seconde aan getwijfeld of dit wel de juiste beslissing is geweest.

Frank de Moel
Docent bouwmanagement Bouw/Infra BOL4 

Ik praatte wat af op een dag. Pffff. Als docent heb ik lang gedacht dat ik mijn studenten op deze wijze ook voldoende coachte. Een informatief en inspirerend verhaal zou toch voldoende moeten zijn. Aanvankelijk door schade en schande maar vooral door een handje vol personen komt dan toch de overtuiging dat het misschien anders zit. Door mijn gesprekken met Ingrid ben ik mij meer bewust geworden van de meerwaarde die coaching in zich draagt. Focussen, een gespreksdoel helder krijgen, verantwoording nemen en natuurlijk luisteren veel luisteren! Nee, lezer(es) nooit vermoeiend. Ingrid weet haar doel te bereiken door “Teaching by Example”. Met dank aan jou.