Digitale time out?

Toob is op vakantie geweest in het mooie Italië en vraagt na terugkeer op LinkedIn wie voorstander is van een digitale time-out. Hij niet en ik ook niet. Ik ben juist blij met alles wat het Internet mij brengt! Zelfs mijn partner heb ik via dit medium gevonden! Via FaceTime voerden wij onze eerste gesprekken.

Ingewikkelde inlogprocedures om mijn werkmail te checken zijn niet nodig. Gewoon op de iPhone kan ik mijn klanten even snel antwoord geven. Of ze vertellen dat ik op vakantie ben en ze naar een collega verwijzen. De out-of-office staat aan, maar even een persoonlijk berichtje vind ik veel leuker!

Mijn collega’s appen. Meestal niet nodig, maar als iedereen daarna weer verder kan; kleine moeite hoor.

Onder het genot van een vrolijke cappuccino maken we een moodboard op Pinterest voor een romantisch overdekt terras bij het vakantiehuis in Molise. We vinden er tips en recepten. Ik leer er Italiaans!

Zonder me een breuk te sjouwen heb ik een stapel dikke boeken bij me op de e-reader.

Tripadvisor brengt ons bij de pittoreske restaurantjes waar we heerlijk eten. Wat een handige uitvinding! Zelf posten we natuurlijk ook recensies.

Ik vind het leuk om via Facebook mijn belevenissen te delen. En ja… het is allemaal moois wat je ziet. Soms hoor ik iemand die het raar vind dat ik dat doe. Dat kan. We zijn niet allemaal hetzelfde. Even goede vrienden. Facebook kent verschillende instellingen zodat je kunt bepalen van wie je veel of juist weinig wilt zien. En Instagram heb ik ook… maar ik ben van de Facebookgeneratie.

Mijn foto’s gaan in de Dropbox. En hier maak ik een uitzondering; ik print een album via Albelli. Elk jaar een fotoboek waarin alle belevenissen zijn vastgelegd. Zo heb ik al een hele stapel jaarboeken.

Greetz… zo makkelijk om even kaartje te sturen! Er kan zelfs een cadeautje bij! Verder houden wij het weer goed in de gaten, weten we welke route we het beste kunnen nemen, welke supermarkt op zondag open is, waar een leuk dorpsfeest is en waar je het lekkerste ijsje koopt. Google onthoudt waar de auto staat geparkeerd en hoe we er weer thuis komen.

Als de vakantie voorbij is vind ik mijn ticket in de KLM-app en daar zie ik ook of mijn vlucht op tijd vertrekt.

En Toob… die kwam ik in Italië nog digitaal tegen op Twitter! Hij in Puglia en ik in Molise.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *