Mussen

Oké, het is een beetje veel; vijf katten. Maar we zorgen er goed voor. ’s Morgens en ’s avonds krijgen ze brokjes.

Op het dak van ons huis liggen dakpannen waaronder de mussen hun huizen bouwen. Het is een gekwetter van jewelste en de vogels vliegen af en aan met nestmateriaal.

De katten vinden het een interessant gebeuren en houden de bouw nauwlettend in de gaten. Ze klimmen via de pijnboom op het dak.

Wij vinden dat geen goed idee. Wij houden van de katten maar óók van de mussen! Google vertelt ons dat wij dan aluminiumfolie om de boom moet wikkelen. Dat doen wij dus. Zucca is in de buurt en kijkt toe. Zodra het werk klaar is neemt ze een enorme sprong en is in de boom en vervolgens op het dak. Dát werkt dus niet.

We bestellen een soort prikkers die eigenlijk zijn bedoeld om duiven van je balkon te houden.  Het ziet gevaarlijk uit en we bekleden de boom rondom met een meter duivenpinnen.

Een paar dagen zien we geen kat meer op het dak. Tot vandaag. Ik zie nog net dat Joep via de schutting op het dak springt.

Met het gevaar dat ons huis een beetje op een gevangenis gaat lijken bewapenen we nu ook de schutting.
Iemand nog een tip? (Binnenhouden, afschieten e.d. zien wij niet als bruikbare tips.)

4 gedachten over “Mussen”

  1. Ik heb ook last van katten in de tuin en gebruik een sensor die een hele hoge pieptoon maakt ( menselijk oor hoort dit niet ). Die zou je hoog in de boom kunnen hangen of op het dak, dan blijven ze weg.

  2. Een net spannen tusse dakrand en (iets hoger) de obstakels vanwaar de katten op het dak willen springen…ze springen zo tegen het net aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *