Olé Grappa

Zondagmiddag. De zon schijnt vrolijk als we met onze vrienden aankomen bij het restaurant van Marcello. De deuren staan open en we worden met twee hartelijke kussen begroet.

De geur van Italiaanse kruiden komt ons vanuit de half open keuken tegemoet. We bespreken de week, delen verhalen en genieten van de sfeer. We kiezen de gerechten en proeven de wijn. Dat het eten met liefde is bereid, dat proef je.

Na het toetje, een goddelijke combinatie van Pan di Spanga en Zuppa Inglese, zet Marcello vijf grappaglazen op tafel. Hij zoekt een fles uit en schenkt de glazen vol. Om de geur en de smaak ten volle tot z’n recht te laten komen doe je eerst je vinger in je glas, dan wrijf je de druppel uit op je hand. Ruiken en drinken!  We lachen en proosten op een geslaagde middag en het heerlijke eten.

“Maar wacht!” De glazen worden opnieuw gevuld. Nu met een andere, natuurlijk heel speciale grappa. Weigeren is geen optie en we proosten opnieuw. De grappa verwarmt ons en we worden er vrolijk van.

Als we weer buiten komen knijpen we onze ogen tegen de brandende zon. Warm van binnen en van buiten gaan we naar huis. De siësta  is een fantastische uitvinding!

Osteria La Volpe e l’Uva
Via XX Settembre, 33, 66051 Cupello

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *