Zwemmen

Hardlopen gaat niet meer. Mijn rug protesteert en mijn knieën zijn het lopen van lange afstanden meer dan zat. Dus wandel ik. Dat is fijn maar het doet weinig voor mijn armen. In Markelo woonden we dichtbij een zwembad en daar ontdekte ik dat zwemmen fijn is en ik zag de kipfiletjes afnemen.

De wens om ook in Italië te kunnen zwemmen groeide. Ons zwembad is daar echter een beetje te klein voor. De aannemer werd gebeld en we maakten mooie tekeningen. Er zou een terrasje naast komen en raffiaparasols. Het zou een feest worden onder de Molisaanse zon.

Deze droom werd echter hard verstoord toen de aannemer de offerte kwam brengen. Het astronomische bedrag ging ons budget ruim te boven. De aannemer, de lieverd, bood ons nog aan de betalingen over een aantal jaren te spreiden. We zagen er toch maar van af. 

Tot ik op een ochtend door de website van Decathlon scrolde en daar stuitte op iets wat mijn aandacht trok: een zwemelastiek. Een stevige, rekbare band die je aan de rand van een zwembad kunt bevestigen, zodat je op één plek kunt zwemmen zonder daadwerkelijk vooruit te komen. Kosten: 14,95 euro!

Ik was enthousiast. Het elastiek werd de volgende dag bezorgd en ik installeerde het onmiddellijk. Aanvankelijk was ik sceptisch over hoe effectief het zou zijn. Maar zodra ik in het water sprong en begon te zwemmen, voelde ik de weerstand van het elastiek. Het was alsof ik in de zee zwom, zonder ooit vooruit te komen. Het was een ervaring die ik niet had verwacht. Het is wel een béétje saai. Maar met airpods in mijn oren waarop zich een fijne playlist afspeelt vliegt de tijd voorbij.

Ik spring nu dagelijks in het water, doe de band om mijn middel en zwem. Het is alsof ik in een onzichtbare stroom zwem, mijn eigen oneindige zwembad. Wie maakt me gek!

Het beste aan deze nieuwe routine is dat ik elke dag kan zwemmen, zonder me zorgen te maken over drukte in een openbaar zwembad of de hoge kosten van een luxe bad in de tuin. Het elastiek biedt precies de juiste hoeveelheid weerstand om mijn spieren te trainen en mijn uithoudingsvermogen te verbeteren. Na elke sessie voel ik me verkwikt en energiek.

2 gedachten over “Zwemmen”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *