Philips HUE lampen

Geweldig zijn ze! De HUE lampen van Philips. Als ik thuiskom kan ik het licht  aandoen met mijn telefoon. Ik hoef dus niet meer op de lichtknopjes te drukken. Vanuit de slaapkamer doe ik ’s morgens het licht aan in de keuken en ik val dus nooit meer in het donker over bijvoorbeeld de kat. 

Ze zijn niet goedkoop, die lampen. Maar voor gadgetfreaks als wij “een must-have”. 

En het is nog mooier geworden: We hebben nu ook een bewegingssensor. De telefoon én het lichtknopje zijn overbodig geworden! Als ik de woonkamer binnenkom gaat vanzelf het licht aan. Uiteraard alleen als het donker wordt. Gaan we naar bed, na enige tijd gaat vanzelf het licht uit. Als we te lang stil zitten trouwens ook.  

Boven hebben we de bewegingssensor niet. Daar moesten we het nog met de telefoon doen. Tot mijn lief in de Mediamarkt weer een nieuwe gadget ontdekte: Een afstandsbediening voor het lichtknopje! Vanaf dat moment hoefden we niet meer te zoeken naar onze telefoon naast het bed maar naar de afstandsbediening van de lampen.  

Tegenwoordig geven we Alexa de opdracht het licht aan te doen. En we roepen er meteen bij hoevéél licht we willen. “Alexa! Doe het licht aan in de slaapkamer op 25% oranje!” Waarmee de afstandsbediening van het lichtknopje ook weer overbodig werd. 

Er moet hier en daar nog wel wat worden gefinetuned. Want als we thuiskomen in Italië gaat in Alphen aan den Rijn het licht aan. 

*krabt zich achter oor* 

Het had misschien slimmer geweest als we eerst op de site met tips hadden gekeken: Philips Hue

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *