Panama Jack’s

*Beste lezer: Dit bericht wordt veel gevonden via Google. Hebben zoveel mensen last van draaipijpen? Laat je een berichtje met jouw ervaring achter?


2 december 2019
Vorig jaar al vond ik ze mooi; de Panama Jack-laarzen die je nu op veel tv ziet. En dit jaar heb ik ze gekocht. Ik had er een goede reden voor want je kunt er mee wandelen in het bos, werken in de tuin zonder natte voeten te krijgen en ze zijn heerlijk warm.

Er is één minpuntje. Ze veranderen de pijpen van mijn broek in eigenwijze draaipijpen. Zodra ik ze een half uurtje aan heb voel ik dat de rechter zijnaad probeert een linker naad te worden. Eerst dacht ik dat het aan mijn broek lag, maar ze doen het bij ál mijn broeken. En die broeken draaiden nooit eerder. Ook niet als ze in laarzen zitten.

Vanmiddag liep ik langs de winkel waar ik ze kocht. Ik vertelde over mijn irritatie. De dame hief haar handen in de lucht en riep: “Bekend! Ze doen het bij iedereen! En er is niks aan te doen.”

Dus als je mij ziet lopen en elke honderd meter aan mijn broekspijpen ziet trekken dan weet je wat ik aan het doen ben.


Ik schreef een berichtje op het contactformulier van Panama Jacks. Ik had niet voldoende tekstruimte om alles uit te leggen maar misschien komt er een reactie.
Hieronder het nietszeggende antwoord van Panama Jack.


Het interesseert Panama Jack dus niet heel erg dat er mensen veel geld uitgeven aan laarzen die een probleem geven.

36 gedachten over “Panama Jack’s”

 1. Sinds 20-01-23 heb ik mijn Panama Jacks laarzen. Door het draaien van mijn broekspijpen heb ik enorme spijt van mijn aankoop. Zelfs mijn maillot draait als ik een rok draag.

 2. Ik heb ze sinds vandaag bij bij was het ook te erg, met sokken over je broek heen is het dus niet, tenminste stukken minder flink hoog optrekken zodat je broek nergens heen kan

   1. Ja is iets minder maar nog niet helemaal goed maar hopelijk helpt het een beetje , hadden jullie ook blaren de eerste keer met inlopen

 3. Fijn dat je deze blog online hebt gezet!
  Want ook ik heb laarzen van Panama Jack die staan te verstoffen omdat ik geen zin heb om elke keer mijn broekspijpen goed te draaien. Heel raar dat dit niet netjes wordt oplost door het merk. Ik heb in een schoenenwinkel gehoord dat er vorige jaar een lage laars als fout productie terug is gestuurd omdat hiervan ook veel klachten waren over het draaien van de broekspijp.
  Ben nu met de winkel in gesprek waar ik mijn laarzen heb gekocht en hoop dat ze nog wat voor mij kunnen betekenen. Schoenen vorige jaar dec gekocht.

  1. Hoi Danielle
   Misschien helpt het als je dit blog laat zien. Je bent niet de enige die achteraf niet blij is met de laarzen.
   Sommige winkeliers geven geld terug. Wellicht heb je geluk.

 4. Hallo,

  Ik heb de laarzen sinds een maand en dacht ook eerst dat het aan mijn broek lag.
  Geprobeerd met andere laarzen en daar draait de pijp niet.
  Het ligt dus echt aan mijn nieuwe laarzen, zo duur en zo verveld dat zou niet mogen.

 5. Ik heb de laarzen ook sinds kort en ik ervaar hetzelfde probleem. Baal hier verschrikkelijk van, want het zijn niet echt goedkope laarzen.
  Ik heb geprobeerd met huishoudfolie om de broekspijpen(te erg), maar dat is maar van korte duur. Op zoek naar DE oplossing, ze zitten heerlijk, maar ik stoor me enorm aan die vreselijke draaipijpen die je krijgt.

   1. Beste Ingrid,

    Ik heb de Panama Jack laarzen sinds enkele dagen. Ik was er meteen wég van! Wat lopen en zitten ze heerlijk en wat voelen ze luxe aan. En mooi zijn ze ook! Maar ik heb dus ook ontiegelijk last van een draaipijp! En dacht: daar kan ik nóóit wat over vinden op internet …. ik ben flabbergasted dat dit een veel voorkomend probleem lijkt te zijn. Ik heb het alleen met mijn linkerbroekspijp. Er is dus iets met de rechterlaars waardoor het daar níet gebeurt. Wat een wonderlijk gebeuren dit alles! Maar o ja, ik ga iets uitproberen, alle reacties gelezen hebbend: ik doe strookjes zelfklevend klittenband aan de binnenkant / voorkant in het midden van de laars en kijk of de ruwheid van dat materiaal mijn broekspijp wellicht op de plaats houdt. Ik laat je weten hoe het uitpakt!

  1. Ook ik heb dit probleem en heb ze nog geen 2 weken. Vandaag gebeld met ziengs (Leeuwarden) en mag ze terug brengen en krijg mijn geld terug. Ook zal ze het probleem met het hoofdkantoor gaan bespreken. Gelukkig nemen sommige verkopers je serieus.
   Groetjes Ina

 6. Hallo,
  Bekend probleem! Ik heb ze ook en irriteer me mateloos aan de draaipijp. Ik ga ziengs ook bellen want ik vind ook dat ze t moeten vertellen. Ik heb er echt spijt van. T schijnt dat ze andere modellen hebben met echt (of ander) bont die t niet doen. Dan had ik voor dit geld liever die gehad. Wat jullie ook schrijven, ik koop ze juist voor de wandelingen. Ik hou me aanbevolen voor tips!
  Groet

  1. Beste Laura, dankjewel voor je reactie. Je zou Ziengs dit blog met de reacties kunnen laten zien.
   En erbij vertellen dat ik in de analytics van de website zie dat dit blog dagelijks meerdere keren wordt gevonden door Google. Mensen zoeken dus op “draaipijpen”. (bewijs kunnen ze bij mij opvragen)
   Ik heb de laarzen nu drie jaar en het draaien wordt ietsjes minder, maar ze doen het nog steeds.
   Succes!

 7. Ik ben er uit hoe het komt. De vleug van het nepbont is de boosdoener. Er zit beweging in de materialen als je loopt, en je broekstof zal nooit terug tegen de vleug in gaan, alleen maar met de vleug meeschuiven.
  Mijn linkerbroekspijp heeft het veel sterker, en je voelt in die laars ook een veel sterkere vleug. 🙁
  Wat nu doen? Het bont wegscheren in de schacht??

  1. Wow! Hoe heb je dat ontdekt? Bij mij is het ook zo dat de linker pijp het erger doet dan de rechter.
   Maar om nou het bont weg te scheren… dat vind ik nou juist zo leuk aan de laars. En ze zijn heerlijk warm.
   Dankjewel voor je bijdrage aan de oplossing!
   -Heeft iemand al met de importeur gebeld? Ik kon niet echt een adres vinden.

   1. De reactie van Panama Jack:
    “Thank you for your time! We are sorry to hear about your case as our beautiful Bambina is one of our best-sellers.
    Based on your indications, it seems as if it were static electricity rubbing against your pants, maybe this electricity could disappear just wearing high-knee socks under the pants.
    Hope this tip will help you and you can keep enjoying your Panama Jack boots!

    Regards from the Panama Jack Team”

    Ik:
    “I already tried high socks.
    It’s not staticity, but the direction of the hair of the fake fur, like I said.
    What can I do against that?”

    P. Jack:
    “Thank you for your answer.
    We do not have a solution for your specific case. Sorry we cannot help you further in this case.
    Best regards from the Panama Jack Team!”

 8. Hier hetzelfde probleem, wel alleen bij mijn linkerbeen… Heel zonde van zulke dure laarzen.
  Ik ga Panama Jack zelf maar eens een mailtje sturen, lijkt me een fabriek fout als dit zo vaak voorkomt.

   1. Hallo
    Ook ik erger me rot aan die draaipijp
    Eindelijk heb ik een oplossing
    Door een klein plastic tasje open te knippen en als een beenwarmer rond het onderbeen vast te tapen!
    Ik hoop dat het bij jullie ook werkt!
    Succes

 9. Ik heb ze sinds kort, en bij mij ook n probleem. Het irriteert me mateloos. Als ik t had geweten, had ik ze niet gekocht. Erg jammer voor zo’n dure laars

 10. Ik heb ze vandaag voor de 2e keer aan maar na een half uur irriteert het zo dat ik ze uit doe. Ik ga er toch maar mee terug naar de winkel.

  1. Ben benieuwd wat ze zeiden in de winkel. Je kunt dit blog laten lezen om te laten zien dat je niet de enige bent. En kennelijk wordt er veel gegoogled op want ik heb op dit blog veel hits.

 11. Ik heb hetzelfde! Heel irritant. Het is mijn tweede paar, en bij de vorige is het blijkbaar op den duur opgehouden, maar vind het wel lang duren. Niemand een oplossing?

 12. Het lijkt mij dat ze dan net iets te strak zitten bij je kuiten,wat ik zou doen,let op!beginnen met een laars iets of wat uit te laten kloppen bij een goede schoenmaker dat je daar net iets meer ruimte krijgt.Andere oplossing een band maken van een pantykous dat je been goed heen en weer gaat zonder wrijving.Suc6

  1. Dankjewel Clasine, dat ga ik doen. Die van die panty heb ik al geprobeerd. Helpt eventjes. Het komt waarschijnlijk doordat er een (nep)bontvoering in zit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *