ING uit de bocht

In november van het vorige jaar ontvang ik bericht van ING dat mijn continulimiet wordt omgezet naar een Doorlopend Krediet. Ik vind het prima want ik sta nooit rood en dat wil ik ook niet.

Januari 2019
Weer bericht van ING: U kunt tijdelijk geen gebruik maken van uw lening.
Huh… daar maak ik ook helemaal geen gebruik van. Nooit gedaan ook.

24 januari 2019
Ik zie dat er op mijn lopende rekening € 250,10 is gestort. Het blijkt een storting te zijn vanuit mijn Doorlopend Krediet. Met de mededeling: OP UW VERZOEK!

Ik denk nog: “Dat moet een foutje zijn, ik bel wel even met de ING”.

Mevrouw, er is een foutje gemaakt, er is abusievelijk € 250,10 vanuit het Doorlopend Krediet naar mijn betaalrekening gestort.

-Nee hoor, dat is geen fout. Dat doen we om te voorkomen dat u saldotekort krijgt.

PARDON? Er staat ruim voldoende op mijn rekening.

-Maar misschien had u vorige week tekort?

ECHT NIET! Ik sta nooit rood! Ik heb daar een hekel aan. En ik heb de afgelopen tien jaar ook niet rood gestaan. Hoe komt de ING op het idee om zonder mijn toestemming een lening aan te gaan? Tegen 9,9% rente! Stel je voor dat ik het niet had gezien? Dan had ik het niet geweten want ik heb er ook geen bericht van gekregen! En waarom zovéél? Dat loopt lekker binnen voor de ING. Want ik ben vast niet de enige die dit overkomt.

-Tsja… dat heeft men zo bepaald.

De dame aan de telefoon belooft mij alles terug te draaien. En… ik hoef géén rente te betalen! (dat had er nog bij moeten komen ook!) En het doorlopend krediet is natuurlijk opgezegd.

Bij de bevestiging van de opzegging van het doorlopend krediet krijg ik de melding dat ook de BKR registratie hiermee is opgeheven! Uhhh achteraf had ik kunnen weten dat er een BKR registratie aan een krediet zit. Maar daarover even geïnformeerd worden had wel zo netjes geweest.

Dus: Mensen kijk je ING rekening na! En ING ga je schamen!

*ING uit de bocht deel 2

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *