Gekko

Stofzuigen… met ongeveer vijf katten die zich toegang verschaffen tot ons huis, doe ik dat elke dag. Of op z’n minst om de dag. Geen probleem, de gezelligheid van ’t spul maakt dat ik het ervoor over heb.

In deze tijd van het jaar komen daar hordes spinnen bij die de hoekjes opzoeken om hun rag te weven. Het beest zet ik buiten, haar vangnet moet eraan geloven.

Eergister pakte ik de etensbak van de katten op om schoon te maken. Een gekko keek mij geschrokken aan.

Ik hou van gekkootjes. Met hun ronde kleefpootjes en mooie kopjes en liefelijk geknor hebben ze mijn hart veroverd.

Snel zet ik de etensbak weer terug. Doekje erdoor… klaar.

De volgende stofzuigbeurt pak ik de etensbak weer op. Hij zit er nog! Hoezo dan? Ik zet het bakje weer neer, doekje erdoor en weer verder.

Vandaag: Er heerst een hittegolf in Italië. Dus gaan we om 06.00 uur de tuin in en zodra de zon over de berg komt ga ik naar binnen. Ik pak de stofzuiger om mijn anti-rag-en kattenhaar-rondje te maken. Met ingehouden spanning til ik de etensbak van de katten op. En wat zie ik?

Het gekkkootje heeft twee eitjes gelegd! Zelf is ze er niet. Ik maak een foto, haal een doekje door  bak en zet hem weer terug.

En nu maar afwachten tot de bay’s worden geboren.

UPDATE 15 juli 2023

Moeder gekko is weer bij haar kinderen-to-be achter de etensbak van de katten. Welliswaar zonder staart. Het is ook niet echt een veilige plek he?

*Het duurt ongeveer 70 dagen voordat de eitjes uitkomen. De temperatuur tijdens deze periode bepaalt of het mannetjes of vrouwtjes worden.

1 gedachte over “Gekko”

  1. Oh, wat leuk!
    Ik vind het altijd zulke leuke beestjes. Mijn man en ik hebben er 2 aan de muur hangen; van mozaïek wel te verstaan. Eentje hebben we lang geleden op Lanzarote gekocht en de ander onlangs op Tenerife.
    Ben benieuwd of de eitjes daadwerkelijk gaan uitkomen. Dat zou leuk zijn!
    Fijne dag nog.
    Hartelijke groeten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *