Wie weet waar de mussen zijn?

Wie weet waar de mussen zijn?

In onze gang hangt een poster waarop alle tuinvogels staan. Als we er in de tuin eentje spotten krijgt deze een groene stip.

We hebben kuifmezen, pimpelmezen, de glanskop en de staartmees. De koolmezen zijn in de meerderheid.

Welke we het leukst vinden? De boomklever maakt kans, want die kan ondersteboven naar beneden lopen. Het roodborstje is het brutaalst. Die blijft gewoon zitten als ik onkruid wied. De merels zijn me dankbaar voor al dat omwoelen van de aarde want zij pikken sneller wormen dan dat ik kan wieden.

Vinken hebben we ook. De goudvink nog niet maar de appelvink weer wel. Van slavinken houden we niet. Moeten we blij zijn met het echtpaar houtduiven en een setje holenduif? Ze maken er een beetje een rommeltje van.

De bonte specht, die is leuk! Hij is erg schuw maar als hij denkt dat wij er niet zijn eet hij gezellig met de mezen mee van de vetbollen. De zwarte kauwen jagen we weg. Van de groenling en het winterkoninkje zien we er maar één. Of in ieder geval maar een tegelijk. We kijken uit naar het sijsje en de zanglijster want die zagen we nog niet.

En wie weet waar de mussen zijn gebleven?

2 gedachten over “Wie weet waar de mussen zijn?”

  1. Leuk toch al die vogels! Hier hebben wij er ook veel,weet je waar de specht ook dol op is Ingrid,nou zal het je vertellen pindakaas met meelwormen,tenminste hier bij ons wel,en Henk koopt de meelwormen bij de hengelsportzaak,en mengt die met de pindakaas,merels heb ik een stelletje gezien die zijn nog echt in de minderheid,boomklever komt hier ook,ik rijg pinda’s voor de vogels,maar ja wij wonen ook niet zo in de natuur als jullie.Wens je een fijne dag met groetjes van mij,doei doei .

    1. Hee Clasine, wat leuk! Nou jullie wonen ook in de natuur hoor.
      Pindakaas hrb ik wel, speciaal voor vogels. En meelwormen zijn vast ook te koop bij de Welkoop. Ik ga ze kopen!
      Dag lieve Clasine!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *