Slapraatje

Markelo augustus 2020

Eieren halen wij om de hoek bij de Maarkelse boer. En als de kartonnen dozen leeg zijn nemen we deze weer mee om te vullen.

Daar hoort natuurlijk ook een praatje met de boer bij. In mei ging het gesprek over de moestuin. Ik kreeg een rondleiding door zijn prachtige tuin en we wisselden groente-weetjes uit. Ik moest slaplantjes van hem meenemen naar Italië! Maar door Corona gingen we pas in juni naar Molise en ik vergat de slabelofte.

In Italië halen we onze eieren in de supermarkt. De dozen sparen we dan op voor de boer in Markelo. Vandaag ging ik met een enorme stapel eierdozen op pad.

Als twee echte moestuin-collega’s pakten wij onze gesprekken over courgettes en bietjes weer op. Wat is het toch leuk als je allebei enthousiast bent over je groentetuin. Hij had net nieuwe sla uitgezet. Of ik een paar plantjes wilde hebben? Gráág!

De boer vertrok naar achter en kwam terug met twee mooie kropjes in wording. “Veel water geven! En ook tegen praten”.

Wil je ook een grote krop? Ik durfde bijna geen ja meer te zeggen maar hij was al onderweg. Wacht even… haal ik ook nog even wat bieslook. Hoeft er alleen nog maar en bordje onder!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *