Vijfenzestig

En dan ineens ben ik vijfenzestig!

Ik werd juf. Maar nog voordat ik een klas vond die me wilde hebben bedacht ik dat het wel wat spannender mocht. Ik meldde me aan bij de politieschool in Den Haag (lekker veel sport) en de juf werd agent, hoofdagent en wijkagent.

Wijkagent

Die eerste jaren reed ik in een mooie Mercedes surveillancewagen door Den Haag. Samen met een collega nam ik aanrijdingen op, suste ik vechtpartijtjes, bracht ik kleine rotjongens thuis of zwaardere kerels naar de cel. 

Na vijf jaar kwam er een vacature voor wijkagent in de mooiste wijk van Den Haag: Buurtschap 2005. Met Paleis Lange Voorhout, de Denneweg, zestig horecagelegenheden, veel leuke winkels, een middelbare school én een woonwijk was het nooit saai!

Juf

Ik kreeg kinderen en werkte vier jaar thuis. Toen mijn oudste naar school ging had zijn school nét een vacature voor een leerkracht. Ik paste er naadloos in. Fantastische jaren waren dat! Het werken en spelen met kinderen gaf mij zoveel voldoening. Ze zitten nog steeds allemaal in mijn hart!

De computers deden hun intrede in het onderwijs en het intrigeerde me hoe je met enen en nullen zulke bijzondere dingen kon doen. Ik volgde cursussen en werd ICT-coördinator. Maar het was niet genoeg.

ICT

Ik solliciteerde bij een IT-bedrijf en werd IT-trainer, productmanager, accountmanager en kreeg de grootste klant van ’t bedrijf, wereldwijd. Dat was wél spannend. 
Ik werd commercieel directeur! Maar toen het bedrijf werd overgenomen moest ik weer verder. Als zzp-er werkte ik als commercieel manager en als uitvaartfotograaf. Waarom niet?

Olijvenboerin

Tot een paar jaar geleden. Dré ging met vervroegd pensioen en hij vroeg mij om hetzelfde te doen. Omdat het toch nog kriebelde viel ik af en toe in op verschillende basisscholen.

Doe je mee?

En nu ben ik vijfenzestig en olijvenboerin in Zuid-Italië. We verkopen onze biologische extra vergine olijfolie en we organiseren ook dit jaar in oktober een evenement rond de olijvenoogst. Twee weekenden zelfs! Je bent van harte welkom om mee te doen! www.mooimolise.nl 

Ik heb nergens spijt van en heb altijd mijn hart gevolgd. Ik ben trots op mijn carrière! En ik heb me nog nooit zo jong gevoeld!

10 gedachten over “Vijfenzestig”

  1. Je hebt een mooi leven achter je liggen en ik hoop voor je ook een mooi leven voor de toekomst samen met Dré in mooi Molise en in Nederland samen met kinderen en kleinkinderen!
    Wens je een mooie verjaardag Ingrid

  2. Je bent enorm energiek, jong en sportief en wens je veel geluk met alles je doet!
    Geniet er echt van! Ik had zelf ook altijd gedacht heerlijk te blijven werken. Genoot van mijn leven als docent tekenen en schilderen met leerlingen van 3 tot ver in de 90 en daarnaast bestierde ik een heerlijk museum met fantastische vrijwilligers. Tot het noodlot toesloeg. Leefde gezond, rookte niet, dronk niet, elke dag sporten en toch kanker. Nu hoop ik weer te kunnen reizen naar mijn favoriete Italiaanse provincie, de Molise! Wens je een prachtige verjaardag toe!

  3. Ingrid
    Nu al een mooi leven gehad met goede beslissingen. 65 levensjaren! Mooi mens..en blijf genieten van iedere dag met uitdaging(en). Groet uit NH NL.

  4. Wat een mooi leven tot nu toe met veel variatie. Wie had kunnen denken dat jij ooit olijvenboerin in Italië zou worden. Leuk geschreven en ik wens je nog veel gelukkige jaren in Italië Groetjes, Jeanne

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *