Blond

Laten we voorop stellen dat ik erg tevreden ben over mijn Italiaanse kapster. Zij knipt als geen ander en van mijn steeds saaier wordend strogeel maakt ze elke keer weer een vrolijk goudblond.

Maar vandaag ging het anders.
Het is druk in de kleine kapsalon. De Paasdagen staan voor de deur en ook al is het code oranje, ik krijg de indruk dat iedereen er op zijn paasbest uit wil zien volgend weekend. Zo ook ik. “Kleuren en knippen graag, net als anders.”

Toen ik de folies in mijn haar donkerblauw zag kleuren had ik het eigenlijk al kunnen weten. Deze kleur had ik nog niet eerder op mijn hoofd. Maar mijn vertrouwen in de kapster kent geen grenzen dus ik wacht af.

Nadat alle verf is uitgespoeld wordt mijn haar droog geföhnd. Daartoe sommeert de kapster mij met mijn hoofd tussen mijn benen te gaan zitten zodat er lekker veel volume ontstaat. Na een poosje mag ik weer rechtop.

Ik kom omhoog en kijk in de spiegel. De kapster roept: “Bellisimo!!!” Ik roep: “Grigio!!!!” De assistente verzekert mij dat het écht geen grijs is maar bionda cenere, wat zoveel als asblond betekent. Grijs dus. Maar ik zie ook blauw. Ik ben de enige want ik zie er echt prachtig uit volgens de aanwezigen. Met die boodschap vertrek ik naar huis.

Onderweg naar huis kijk ik regelmatig in de achteruitkijkspiegel van de auto en ik kan niet anders dan grijs en blauw zien. Mijn bloesje, dat ook blauw is misstaat er niet bij. Dré is het ermee eens. Het blauw van mijn haar kleurt prachtig bij mijn kleren.

Ketchup

Op internet lees ik dat ketchup uitkomst biedt. Zo kan het gebeuren dat de volgende middag in de badkamer het groot tomatenavontuur aanvangt. Gewapend met een grote fles Calvé en een rol aluminiumfolie sta ik voor de spiegel. Ik smeer grote klodders ketchup in mijn haar. Als er geen droog plekje meer over is rol ik mijn hoofd in de folie. Twintig minuten intrekken las ik.

Het resultaat mag er zijn! Met de juiste lichtinval is mijn haar niet meer blauw.

8 gedachten over “Blond”

  1. Tja…het is vandaag 1 april…nee, in Italië wel 1 april maar geen grappen…meneer Calvé doet nu goede zaken eh…mag het ook Heinz zijn…hoe komen ze op het idee 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *