Mijn eerste aardbeving!

Montenero di Bisaccia

Het is heerlijk weer en Dré werkt op het erf aan een nieuwe schuur. Ik zit aan de eettafel mijn nagels te lakken. Oudroze, maar dat is verder voor dit blog niet van belang. Om mij heen liggen de katten hun schoonheidsslaapje te doen. Het is een vredig tafereel.

En dan zomaar ineens, zonder geluid, begint de tafel heen en weer te wiegen. Het voelt alsof ik flink ben doorgezakt maar afgezien van een wijntje bij de lunch heb ik geen alcohol gedronken. Ik kijk op, de katten ook en zie de muren bewegen. Nèt als ik me erover wil verbazen is het alweer afgelopen. De katten slapen verder maar ik vlieg naar buiten.

“Dré!!! Voelde je dat? Volgens mij was er een aardbeving!” Dré voelde niks en de schuur staat nog gewoon overeind. Alles eigenlijk nog. Niks doet vermoeden dat ik toch echt van alles zag bewegen.

Ik ga googelen en kan niks vinden. In de App-store zoek ik een aardbevingen-app. Ik installeer hem maar ook daarop is niks te zien.

Ik begin te denken dat mijn hersenen me in de maling hebben genomen. Maar dan komt het verlossende bericht via de app: Er was écht een aardbeving! Hier 98 km vandaan in de Adriatische Zee. Op de Schaal van Richter scoort hij 4,65. Met als opmerking: Zichtbaar schudden van objecten binnenshuis: de eettafel dus!

Mijn eerste aardbeving is een feit.

6 gedachten over “Mijn eerste aardbeving!”

 1. Eigenlijk is het te verwachten nu de Etna zo onrustig is, ik heb het in midden en zuid Limburg meegemaakt en ook diverse malen tijdens onze vakanties in Italië en Griekenland. Wanneer het buiten erg stil wordt en de vogels fluiten zelfs niet dan bereidt je maar voor…de katten lagen hoogstwaarschijnlijk dicht bij elkaar, ze voelen dit instinctief al aankomen en kruipen bij elkaar…het is niet tegen te houden maar inderdaad het is een raar gevoel want wat je ook doet zoals staan, zitten, liggen en zelfs op een schommel, de aarde onder je trilt. Hopelijk blijft het hierbij en krijg je niet teveel naschokken. Sterkte!

 2. Wij ooit op vakantie in een huisje in Limburg
  De deuren klapperden opeens in de sponningen
  Rare beleving
  Maar niets ad hand jullie zijn er nog

 3. Werd je even door elkaar geschud. Je waarneming bedroog je niet.
  Kennelijk hadden de poezen er geen last van anders waren ze niet rustig gaan slapen. Nu maar eens googlen met wat te doen bij een aardbeving.
  Sterkte maar weer en geniet van huis en tuin!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *