Agenda

Op de middelbare school had ik altijd een Ryam agenda. Elk jaar een andere kleur. Die kleur hield trouwens geen jaar stand. Ik bekleedde hem met plaatjes die ik uit de Popfoto of de Muziekexpres knipte. Zo’n agenda werd helemaal vol gekladderd en ik vond hem daardoor steeds mooier, steeds meer van mij. Huiswerk stond er ook in. En hartjes met de naam “hij” van een klas hoger die dan later weer werd doorgestreept. Of ik plakte er een volgende naam overheen. Er kon veel gebeuren in een jaar.

Later kwam de lerarenagenda. Zo’n saaie met alleen maar bladzijden voor belangrijke zaken. Ook veel namen trouwens, maar die bleven.

En toen de huishoudplanner. Die was pas leuk. Een kleurige grote kalender die in de keuken hing met daarop de afspraken van alle gezinsleden. Wie de afwasbeurt had, wie mocht zeggen wat er op de tv kwam, gymtas niet vergeten en noem maar op.

En toen, toen kwam Outlook!
We schrijven 1999 en ik ben IT-trainer. Ik geef les in alles wat je met de pc kunt doen dus ook in Outlook. Zelf was ik een supergebruiker. Ik kende en ken nog steeds alle ins en outs van Outlook. Wat een fantastisch programma! Maar omdat je in die tijd niet met je computer onder je arm naar de klant kon had ik ook nog een Succes agenda.  Met de komst van de blackberry en later de iPhone was dat niet meer nodig.
Ik deed het vervolgens ruim twintig jaar zonder papieren agenda.

Maar ik kreeg heimwee. Het verlangen naar het schrijven in een boekje werd groter. Netjes schrijven en balen als het weer moet worden doorgestreept. Verjaardagen opschrijven of een verlanglijstje. 

Hysterische agenda

Zondag kwamen we aan in Nederland en maandagmorgen stond ik op de stoep bij de boekhandel in ons dorp. Twee grote tafels met agenda’s. Eentje met saaie werkagenda’s en de andere met mooie boekjes. Met katten, recepten, auto’s, planten en agenda’s van tekenaars. Ik kies voor een exemplaar dat veel mogelijkheden biedt. Zo’n hysterisch agenda met een kleurrijke omslag en veel plaatjes, stickertjes, invuldingetjes, bijhouden van stappen en receptjes… oh en ook ruimte om afspraken neer te schrijven!

2 gedachten over “Agenda”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *