Corona in Italië

Als we aankomen op de luchthaven van Bologna worden we opgewacht door mensen in witte pakken en mondkapjes. Onze temperatuur wordt zorgvuldig gemeten. We lachen er een beetje om. Die Italianen zijn voorzichtig.

Een uurtje later lezen we overal dat het Coronavirus ook in Noord-Italië heeft toegeslagen. Gelukkig gaan wij naar het Zuiden. 600 km verderop.

Vandaag is het zondag en we hebben een dagje Florence gepland. Maar dat gaan we niet doen. De bisschop van deze stad heeft het traditionele handenschudden verboden en de scholen gaan dicht. Ons dagje uit gaat naar San Marino.

Er is een decreet in de getroffen dorpen uitgevaardigd dat elke vorm van samenkomst verbied. Er staat een gevangenisstraf op van drie maanden.

Wij gaan naar Molise. In deze zuidelijke provincie wonen zó weinig mensen dat de kans op besmetting klein is. Ons huis daar staat zó afgelegen dat we in principe geen mensen hoeven tegen te komen. En door de voorlichting over het virus, in elke krant en op iedere straathoek weten we wat ons te doen staat.

6 gedachten over “Corona in Italië”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *