boodschappenwagen

Boodschappen doen

Voor de supermarkt staat een rij. En een tafel met ontsmettingsmiddel. Een medewerkster neemt de wagens die worden teruggebracht aan en maakt ze schoon. De voorste wachtende krijgt de schone kar. Eén tegelijk.

Een echtpaar wil samen de winkel in. Maar dat mag niet. De meeste mensen weten dat maar hier volgt een discussie. De medewerkster heeft deze discussie duidelijk vaker gevoerd want ze vertelt professioneel wat de bedoeling is. “Dan nemen we wel twee wagentjes”, zegt de man. “Dat is niet de bedoeling”, zegt de jonge vrouw, “want dan moeten de andere mensen langer wachten. Maar u kunt wel achteraan sluiten.”

In de rij wordt gemopperd. “Kom je onder een steen vandaan?”

Ik loop de winkel in en sta even stil bij de cakemixen. Als we dan toch nergens heen kunnen dan maar met cake bij de koffie. En dame op leeftijd trekt mijn kar weg en duikt vlak naast me het schap in. Ik doe een stap van anderhalve meter opzij. Haar leeftijd maakt dat ik niks zeg. Bij de melk zie ik dat ze het bij andere mensen ook doet.

Als de slager mij op veilige afstand uitlegt welk vlees ik het beste kan nemen voor mijn recept, komt ze er weer aan. Wij kijken verbaasd toe hoe ze tussen ons in, van links naar rechts, haar vlees uitzoekt. We doen een sprongetje opzij en kijken elkaar verbaasd aan.  

Stoïcijns vervolgt ze haar boodschappenweg.

*Photo by Марьян Блан | @marjanblan on Unsplash

2 gedachten over “Boodschappen doen”

  1. En hier mag je dus echt wél wat v zeggen
    Een gevaar vr de samenleving deze vrouw
    Juist op deze leeftijd willen ze het niet begrijpen lijkt het wel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *