Oproep op twitter over hoe de lockdown door te komen.

Wat doe jij met de lockdown kerst?

Een kerstblog. Dat moet het worden. Maar Corona en de lockdown maken dat het wel een heel speciale kerst wordt dit jaar. Als ik op zoek ga naar een positieve insteek vind ik op Twitter een bericht van Kim Pot( @kimschrijft) dat gaat over vermaak tijdens de Corona-Kerst. Veel twitteraars reageren met leuke ideeën. Een aantal vind je hieronder:

 • Kim zelf zegt:
  Voor de mensen die van schrijven houden: Postmaatje of Schrijf eens een kaartje. Een e-borreltje, even kletsen. Samen een e-cursus volgen. Misschien spreekt iemand vloeiend Italiaans en vindt het leuk om half uurtje les te geven. Samen schilderen!
 • Martine Hemstede, @MHemstede, tipt om te gaan wandelen.
 • Rob Verseijden, @elborro geeft het wandelen een doel:
  Ommetjes lopen! Wandel virtueel samen in één of meerdere groepen. Één ommetje is 20 minuten wandelen op een willekeurig moment van de dag. Rob kwam hiermee in aanraking via Mirjam Stuurvrouw, @strvrw

  Geocaching kan ook nog steeds. Zoek op internet naar geocaches bij jou in de buurt. Wel eerst even de spelregels lezen!
 • @Beppie651 gaat met haar boys spelletjes doen. Monopoly, cluedo, Stratego en Risk spelen. Schaken en diverse kaartspellen.
 • Simone Tresoor, @SimoneTresoor:
  Simone deed een oproep aan haar vriendinnen om gekke dansfilmpjes aan elkaar te sturen op dit nummer: Jodge Me Niet  Maar elk ander dansnummer is natuurlijk leuk.
 • Nathalie Busscher, @mammanathaliemb heeft een heleboel ideeën: Koekjes en taarten bakken voor vrienden en buren, wandelen met een vriend(in), een mooi boek lezen, bordspelletjes met de kinderen/ partner. Facetimen met een borrel erbij.
  En een rondje langs de middenstand die nog open is: melk bij de boer, bakker, slager e.d.
 • Judith, @Judithdoetmaar gaat leren breien. En vaker tekenen.
 • Schmiodile, @schmiodile:
  Een e-cursus doen, een vrolijke selfie maken buiten in de natuur op een tijdstip dat niemand daar is voor de mensen die binnen moeten blijven, elkaar opvrolijken, de boeken uitlezen waar je ooit aan begonnen bent, boeken die je mooi vond herlezen, een brief schrijven! Wie krijgt er nou nog een handgeschreven brief? Lijkt me fantastisch!
 • Leonoor Hoenderkamp, @Leonoor69:
  Leonoor is een lekkerbek. Zij gaat een chocoladereep mengen met een flinke klodder echte boter in een pannetje, smelten en dan met een spuitzak (kan plasticzakje met afgeknipt puntje zijn, niet moeilijk doen! Improviseren is heerlijk) een chocoladeletter spuiten en die versieren met heleboel beschikbare zoete zooi. Wel het zakje nog even laten opstijven in de koelkast. En je doet het het beste op bakpapier.
 • Rutger Steenbergen, @seozwolle:
  Wat Rutger echt heel leuk vindt: papieren huizen maken van oude dozen. Op YouTube staan geweldige voorbeelden. En het is echt rustgevend.
 • Emma, @emma__odk:
  Emma speelt al sinds het begin van de lockdown bijna wekelijks spelletjes online met haar vrienden. Bijvoorbeeld http://Skribbl.io en Cards against Humanity. Via discord horen/zien ze elkaar. Erg gezellig!
 • Martin Elzinga, @Spuit12:
  Als je kinderen hebt, kun je ook een bandje beginnen, zoals de Clark family. Ik zie de filmpjes graag verschijnen!
 • NMISP, @nmisp:
  Schilderen op nummer! Niet die suffe van vroeger maar tegenwoordig hebben ze gave moderne!
 • Machteld, @Machteld75:
  Bij Machteld in de wijk had iemand een hele leuke speurtocht voor kinderen bedacht, met geplastificeerde clous zodat ze een week of twee konden blijven en iedereen het afzonderlijk kon doen. Daar hebben veel mensen van genoten.
 • Maartjepaardje, @maartjepaardje2:
  Online taalles geven aan een niet Nederlandstalige.
  8000 of meer passen per dag lopen, online sporten met de YouTube filmpjes van de sportschool, Een borduurwerk opzetten.
  In de groentetuin werken.
  En de leukste 🙂 Met 1 ander mens buiten lopen, tot die moe is, en dan naar een ander mens etc.
 • Kwikzilver, @kwikzilver70:
  De moonwalk kerst-lockdown-challenge! Wie doet ermee. Eindelijk in januari de moonwalk kunnen. Hoe vet is dat? Nou ik doe mee! Wie van mijn lezers ook?
 • Mike van Hoenselaar, @MikevHoenselaar:
  Mike heeft voor kinderen een knutsel escaperoom wensster gemaakt inclusief puzzel om thuis te doen. Op het internet zijn veel van dit soort spellen te vinden.

Laat je hieronder weten hoe jullie de dagen vullen?

2 gedachten over “Wat doe jij met de lockdown kerst?”

 1. De ene hobby met de andere combineren. Pokemon Go spelen terwijl ik aan het wandelen ben. Of alleen maar wandelen om mijn hoofd lekker leeg te maken 🙂 Je kunt beiden alleen doen, maar ook met een maatje en dan ook nog alle maatregelen in acht nemen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *