Moestuin

Fantastisch vind ik het. In april stoppen we ieniemienie courgetteplantjes in de grond en vanaf mei eet de hele buurt courgettes, courgettesoep, courgettetaart en alle variaties die maar mogelijk zijn. Vandaag haal ik de planten uit de moestuin. De oogst is over zijn top heen en we gaan voor een paar weken naar Nederland. Hetzelfde verhaal geldt voor de komkommers. Weet je hoe lekker een smoothie van komkommer, spinazie en een appeltje is?

Tomaten

We plantten ook tomaten. Maar die leken het niet te doen. We hebben ertegen gepraat, ze extra water gegeven en een klimhekje, we verplaatsten ze naar een plek met nóg meer zon.

In juni begonnen de pompoenen en de meloenen te groeien. Die zien er al fantastisch en kunnen eind augustus worden geoogst. Dan zijn we alweer terug.

Buren

En dan opeens krijgen de tomaten de geest. De planten zitten vol groene vruchten die met nog een weekje zon zullen uitgroeien tot heerlijke, mooie volle zongerijpte tomaten. Volgende week kunnen ze in de pastasaus. Bij de buren!
Want wij zijn in Nederland!

2 gedachten over “Moestuin”

 1. Ach Ingrid, wat schrijf je toch geweldige stukjes; kort, bondig, met precies de juiste woorden om zeer beeldend weer te geven wat je bedoelt. Ik geniet er zó van! Ga vooral door, je geeft mij, maar zeker weten iedereen die ze leest, met elk verhaaltje een glimlach en ’n fijn gevoel. Heerlijk om te lezen tussen alle ellende verhalen in het nieuws door.
  Tot snel

  1. Renee wat een ontzettend lieve reactie!
   Natuurlijk ga ik door met schrijven. Ik vind het heerlijk om te doen. En als er dan ook nog mensen van genieten is dat fantastisch toch?
   Zeker tot snel!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *