Na zes weken

Vertrek

06.00 uur. Het is koud in Markelo. Als we de auto hebben ingepakt en de ruiten ontdooid kunnen we gaan. Op naar het mooie weer in Italië. We nemen ons voor om, als we moe worden, te overnachten in een hotel. Maar als we eenmaal de grens over zijn ruiken we de stal. Om 23.00 uur zijn we thuis.

Thuis

We zien dat het flink heeft gespookt. Er ligt een grote plantenbak om en op onze weg van de auto naar het huis komen we een stoel tegen die we er zeker niet hebben neergelegd toen we weggingen. Een van de parasols is  gebroken. Er ligt rommel  in de tuin. Maar het huis staat er nog.

Beesten

De katten horen dat we er weer zijn en lopen zenuwachtig voor onze voeten. Ik geef ze eerst maar wat brokjes zodat we de auto kunnen uitladen zonder onze nek te breken. Ze hebben ons gemist. En wij hen.

Voordat we naar bed kunnen moet ik eerst met de stofzuiger door het huis. Tijdens onze afwezigheid is het pand gekraakt door beestjes. Groene wantsen die een winterslaap willen houden, spinnen die hun eitjes hebben gelegd en zwarte kevertjes die geen eten hebben gevonden en dood op de grond liggen. Samen met de stofzuiger maak ik het huis weer van ons. 

Onkruid

Zodra de zon achter de berg tevoorschijn komt ga ik naar buiten. Ik ben nieuwsgierig hoe de moestuinen erbij staan na zes weken zonder aandacht. Er is in elk geval veel gegroeid. Niet alleen de groenten. De chiliplantjes lijken wel vuurwerk. Ze zitten barststensvol pepertjes. De rode kool doet het matig, daar moet ik nog flink tegen praten. Al lopend door de tuin vormt zich een klussenlijstje in mijn hoofd. Dré doet zijn eigen rondje en bij de koffie blijkt dat we ons de komende tijd niet hoeven te vervelen.

Gasten

We maken de gastenhuisjes klaar voor onze vrienden die oud en nieuw komen vieren. Hier geen vuurwerk en oliebollen maar een gezellige avond met spelletjes en gezelligheid. En champagne, dat ook!

Een baby en olijfolie

In januari gaan we alweer naar Nederland met de olijfoliebestellingen. En niet in de laatste plaats omdat mijn dochter en schoonzoon weer een baby krijgen.

2 gedachten over “Na zes weken”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *