Slasoep

In april hebben we een heleboel sla-plantjes gepoot. En die zijn met z’n allen uitgegroeid tot flinke kroppen. Allemaal even groot en allemaal even klaar om te worden opgegeten. Dus eten onze buren deze week sla en ook de visite gaat naar huis met een grote tas groen.

We zijn wel een beetje klaar met sla. Dus ga ik op zoek naar nieuwe mogelijkheden.

Ik zet een blij gezicht op, kijk alsof ik een groot cadeau aankondig en zeg: “Schat, vanavond eten we sla-soep”. De melding wordt niet met gejuich begroet. Dré kijkt mij aan met een gezicht waaruit ik opmaak dat sla-soep niet hoog op zijn verlanglijstje staat.

Ik zet door, lees veel recepten op internet en bedenk zo mijn eigen creatie. Het resultaat is een prachtige groene soep die heerlijk smaakt. Dré vindt hem lekker!

Dus durf ik het recept wel met jullie te delen:

Nodig voor vier personen:
1 krop stevige sla. (Romeinse sla, romaine)
Bosje selderij blad en peterselie
Lepel bloem
1 prei
1 ui
Twee blaadjes mint
pijnboompitjes
2 bouillonblokjes voor 1 liter water
Flinke scheut olijfolie, biologisch, extravergine

Bereiding:
Fruit in een beetje olie de ui met de prei. Voeg er de grof gesneden sla aan toe en de peterselie en selderij.
Voeg een eetlepel bloem toe en laat die mee garen.
Dan een liter water en de bouillonblokjes erbij.
Een paar minuten laten doorkoken.
Doe er dan een paar blaadjes munt bij.
Met de blender erdoor tot de soep mooi egaal is.
Rooster de pijnboompitjes.
Doe de soep op het bord en garneer met een flinke scheut olijfolie (maak een mooie krul) en de pijnboompitjes.

Eet smakelijk!

*Op de foto heb ik de soep afgemaakt met creme fraiche, maar ik vond olijfolie lekkerder; geeft een vollere smaak. Het zuur van de creme fraiche vond ik et sterk tov de zachte smaak van de soep.

1 gedachte over “Slasoep”

  1. Buonissimo, si gusta meglio con olio d’oliva e parmigiano grattugiato fresco come tocco finale… buon appetito!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.