Monique en Stefan

Ze zijn op wereldreis


Augustus 2019


Met gemengde gevoelens nemen we afscheid. Ze zijn slim, volwassen en op zoek naar avontuur. En ze gaan een heel jaar op wereldreis.

Hun flitsende carrières on hold, hun mooie banen opgezegd en op hun rug een grote backpack. Nog een kus, een omhelzing en een “goede reis”.

Daar gaan ze. We volgen hen via sociale media. Alsof ze niet heel erg ver weg zijn. Ik ben trots op ze. Ze verwezenlijken hun droom. Ze doen het gewoon!

De reis begint in Sri Lanka. En dan via Japan, Zuid-Korea, China, Nepal, Noord-India naar Australië. In Sydney vieren ze oud en nieuw. Verder naar Nieuw-Zeeland. Vanuit Fiji krijgen we foto’s die doen vermoeden dat ze het paradijs hebben gevonden.

Ondertussen houdt Corona Europa in de greep. Voor de komende maanden staat Zuid-Amerika op het programma. Maar dan bereikt het virus ook Amerika.

Maart 2020

Als ze in Uruguay zijn gaan de grenzen voor Europeanen dicht. Ze kunnen nog net Argentinië in. Wel eerst veertien dagen preventieve quarantaine in Buenos Aires.

Europeanen worden argwanend aangekeken. Hij kan met zijn bruine ogen en backpackersbaardje nog wel als autochtoon de supermarkt in. Zij is met haar blonde haren verdacht.

Komen ze naar huis? Kúnnen ze naar huis? Willen ze eigenlijk wel naar huis?

Ze zijn slim, volwassen en op zoek naar avontuur.

*we worden natuurlijk dagelijks op de hoogte gehouden. Ze staan in elk geval op de lijst voor een terug-kom-vlucht.

5 gedachten over “Ze zijn op wereldreis”

  1. Heb ze vanaf dag 1 gevolgd! Heb er van genoten. Zo gaaf dat ze dit durven/doen! Hoop dat jullie ze snel een knuf kunnen geven! Xx

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *