Vier dagen

Vier dagen zijn we naar Nederland geweest. Dré om zich een paar dagen in het zweet te werken voor de The Boost Company en ik vloog mee voor een paar dagen quality time met de (klein)kinderen.

Moestuin

Voordat we weggingen stond de tuin er netjes bij. We doen erg ons best om dat bij te houden. Soms lukt dat niet helemaal omdat we aandacht aan gasten geven nog net iets belangrijker vinden. En de afgelopen vier dagen moest de moestuin het dus ook zonder ons doen.

Op de weerradar zagen we het al; het was snelgoeiend weer. Af en toe een bui en veel zon. De planten teelden wierig! Of weelden tierig, of… nou ja, ze groeiden lekker.

Gisteravond, toen we thuiskwamen, was het al donker en kon ik niet gaan kijken in de tuin. Vanmorgen vroeg was mijn eerste gang niet naar de koffiemachine maar naar buiten.

Groentefeestje

Wauw… veel tomaten zijn rood, courgettes gigantisch, de komkommer klaar voor de sla, de sperziebonen jubelend om geplukt te worden en … het onkruid kniehoog! Ik weet al wat ik vandaag ga doen. En morgen en overmorgen ook!

De tuin is in die paar dagen een heus groenteparadijs geworden. We eten al dat lekkers niet allemaal zelf op. We doen hier aan bartering: We delen onze producten en diensten over en weer met de mensen uit het dorp.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *