Fietsen helpt ook

Hulde aan mijn 20-jaar oude damesfiets

Dus stapte ik vorige week op mijn twintig-jaar-oude-damesfiets-met-mandje en reed van Alphen aan den Rijn naar mijn werk in Oegstgeest. Het was heerlijk weer en ik heb van de hele rit genoten! Aangekomen op mijn werk was ik superfit, stond mijn haar rechtovereind op mijn hoofd en kreeg ik applaus van mijn collega’s. klik hier voor de route.

In mijn beleving fietste ik best hard. Ik trapte in ieder geval flink door. Toch werd ik aan alle kanten ingehaald door mensen op mooie fietsen met veel versnellingen. De tocht duurde anderhalf uur. En ja, de brug stond open en af en toe moest ik wachten voor het verkeerslicht. Dat deed de eindtijd geen goed. Maar toch denk ik dat het sneller kan.

Dus twitterde ik die week de vraag: “Waar koop je een goede fiets?”. Mijn stadsgenoten waren unaniem. Bij “Gek-van-Fietsen” ofwel @gekvanfietsen(site)

De zaterdag daarop ga ik naar de fietsenwinkel. Het is er druk. De stalen rossen vliegen als broodjes over de toonbank! Toch word ik uitgebreid geholpen door Rik. Alsof ik de enige klant ben onderwerpt Rik mij aan een deskundig vragenvuur. Het is al snel duidelijk welke fietsen bij mij passen. Nu moet ik zelf kiezen. Na er een aantal te hebben geprobeerd weet ik dat het de eerste moet worden. (heb ik met schoenen ook altijd)

Komende zaterdag ga ik hem halen. En dan wil ik iedere week een keer op de fiets naar mijn werk. (als het niet regent) Dat is toch 50 km op een dag. Nog wel even een extra föhn kopen voor op mijn werk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *