Hardlopen

Jarenlang liep ik hard, was ik lid van de atletiekvereniging en op zaterdagochtend liep ik met de hardloopmaatjes een rondje door Het Groene Hart. Meestal tussen de 10 en 20 kilometer. We gingen regelmatig met z’n allen op stap om ergens in het land een wedstrijd te lopen. De Zevenheuvelenloop, de halve marathon van Egmond, Utrecht, de City-Pier-City en natuurlijk de Twintig van Alphen. 

Met mijn dochter ging ik naar new York om daar de Marathon te lopen. We hadden er een fantastische tijd maar er brak een storm uit en het evenement ging niet door. Een jaar later liepen we de Marathon van Berlijn.

 

Van hate gefeliciteerd met de geboorte van Milou! (1400 x 250 px) (180 x 180 px) (1)

Vorig jaar kreeg ik last van mijn rug. Gelukkig kon ik nog hardlopen maar ik moest wel eerst een paar paracetamols slikken om vijf kilometer te kunnen halen. Dat was natuurlijk niet de oplossing en een traject van fysiotherapie volgde. De huisarts besloot uiteindelijk dat het mijn leeftijd was. Punt. Auw.

Nu zwem, fiets en wandel ik. En dat wandelen maakt dat ik op een andere manier naar mijn omgeving ben gaan kijken. Want ik ren er niet meer snel voorbij. Ik maak foto’s en luister naar podcast of muziek. Of, heel zen, naar de vogels.

9 gedachten over “Hardlopen”

  1. En ooit in mijn loopklasje begonnen vervelend dat hardlopen niet (meer) lukt maar wandelen, fietsen en zwemmen daar blijf je ook lekker fit van

  2. Jammer van het hardlopen Ingrid, maar inderdaad is wandelen ook heerlijk, voor mij een goede combinatie met fietsen en hardlopen. Wat hebben we genoten van het hardlopen en koffie+ met elkaar. Leuke foto’s

  3. Leuk, Ingrid. Je ziet maar het leven houdt niet op bij hardlopen alleen.
    Maar gelukkig kun je nog wandelen,fietsen en zwemmen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *