Golfles

Spring is in the air! Nu de bal nog.

Het is 9 uur en nog een beetje mistig. Toch kan ik al zien dat het een prachtige dag wordt. Samen met mijn karretje wandel ik door het heemgebied naar de golfbaan. Halverwege breekt de zon door. Het leven is goed.

De pro verwelkomt mij uit mijn winterslaap en we herhalen waar we een paar maanden geleden zijn gebleven. Bal op z’n plek, club erbij, voeten uitlijnen, kin ook, lies in positie, rechts zwaaien niet achter, dan terug zonder te wiebelen, doorzwaaien en met een mooie houding eindigen. Ik geef het je te doen. Het lukt soms en dan vliegt de bal met een enorme boog de juiste kant op. Maar even zo vaak gaat het mis. Ik moet nog flink oefenen.

Zonder jas. Op de terugweg is het wat drukker geworden. Mensen die kinderen, honden en elkaar uitlaten.

Een bruine labradorpup komt op mij toegerend. Alsof we vrienden zijn die elkaar na jaren weer zien begroet hij mij. Zijn baasjes trots en ik vertederd.

Even verderop passeer ik een heer met een grote bruine hond. “Goedemorgen, wat een heerlijke ochtend hè?” We raken aan de praat. Hij woont vlak bij mij en samen wandelen een eindje op. Met een “fijne dag verder” gaan we weer uit elkaar.

Met dat golfen zal het vast wel een keer goed komen. Maar in het erheen lopen en weer terug ben ik een Pro!

6 gedachten over “Golfles”

 1. Super leuke groep! Heerlijk weer vandaag uitgebreid les gegeven we hebben alle basis slagen doorgenomen ook aandacht besteedt aan de theorie morgen gaan we weer verder met lessen. Einde van de dag theorie examen en het lopen van de Q kaart en dan vragen we de pas aan! Wij hebben met een groep vrienden het gvb gehaald in een weekend! Cursus was echt geweldig heel veel geleerd van Kevin de pro en ook gelachen.

 2. Hallo Ingrid, ik heb onlangs mijn ‘stokken’ weer opgezocht. Een ellenlange voorgeschiedenis van driving-range bezoeken zal ik je besparen. Wil ook eigenlijk geen reactie plaatsen maar ja het golfen (met een f ?) zit nog steeds in mijn bloed en wil wel met je delen dat het een van de beste manieren is om een wandeling te verpesten. Begin a.u.b. niet aan een handicap notering want dat ontneemt dan nog meer plezier. Een bal ‘onvindbaar’ of te water hoort erbij maar knokken tegen jezelf, het weer, de baan en vorm van de dag en dat alleen omdat het het best ‘leuk’ staat hcp 10 is zonde van je tijd. Tuurlijk de kick van een goede bal is enorm maar helaas van de 80 slagen per ronde maar een. Het klinkt misschien wat negatief maar ik als linkshandige die rechts speelt en ongeveer 1000 ballen per week ’trainde’ best wel wat frustratie heb overgehouden van dit spel. Gelukkig spellen dames wijzer dan de mannen; dames spelen van A naar B terwijl mannen van A naar VER spelen. Met risico’s van dien. Ik heb de eer gehad met een senior Nederlands kampioen een ronde te lopen en vond hem een beetje behoudend spelen: 4 birdies en de rest gewoon PAR terwijl ik mijn hcp 18 hard nodig had. Ik speel sinds kort weer een korte negen. Met plezier en probeer van A naar B te gaan. Misschien toch wat geleerd ?

  1. Hahaha Joop, wat fijn om te weten dat niet iedereen vanzelfsprekend het golfen (met een f) onder de knie krijgt.
   Ik ga ervoor. Al is het maar om samen met Dré de wandeling te kunnen verstieren. Wandelen doen wij overigens tegenwoordig vanuit ons tuinhek.
   Ik meld me binnenkort aan bij een snelcursus golfen en hoop dat binnen een paar dagen met GVB (niet met een D) weer buiten te staan.
   En wie weet… golfen we dan een keer met z’n vieren! (waarbij dat vieren dan ook gewoon met wijn kan)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *