Marathon cancelled!

Ken je die mop van die Hollanders die de marathon gingen lopen?

Op vrijdagochtend ontbijten we bij Metro. Je kunt hier bijna niet kiezen uit de ontbijtrestaurants. En overal staan rijen mensen te wachten voor pancakes, donuts en andere calorierijke hapjes. Wijzelf zijn onderhand vaste klant bij Starbucks. De dark roast is heerlijk. Maar de cinnamon latte is ook niet te versmaden!
We willen naar het Zuiden om oa het vrijheidsbeeld te bezichtigen maar dat wordt lastig met het openbaar vervoer. We shoppen ons door de ochtend heen en staan anderhalf uur in de rij op Broadway voor kaartjes voor de musical Chigago.
Dan besluiten we dat we echt niet meer moeten lopen. We gaan naar de hotelkamer en zetten de tv aan.
MARATHON CANCELED
Onze eerste reactie is ongeloof. Nog geen twee minuten geleden zagen we de burgemeester verkondigen dat het echt wel door zou gaan. We hadden daar zelf al gemengde gevoelens over, maar als eenling eruit stappen; daar was niemand iets mee opgeschoten.
We gaan meteen naar de lobby omdat we daar wifi hebben. Er staan mensen bij de balie van Marathons International om in te checken. Ze weten nog van niets.
Als we ze het nieuws vertellen kijken ze ons aan alsof we gek zijn en ze checken zelf het internet. Het staat nog niet op alle sites. Pas later komen ze ons met hun iPhone in de hand vertellen dat we gelijk hebben. We snappen het allemaal. Niemand uitgezonderd. De reacties op Facebook en Twitter zijn hartverwarmend. Het is jammer maar niet het einde van de wereld.
Na de musical, die prachtig was, schieten we nog even de hotelbar in voor een wijntje. We ontmoeten er andere marathonners en het blijft niet bij ėén Chardonnay-tje.
Of we meedoen met de Hollandrun op zondag? Nee hoor. Er is een oproep geweest voor marathonners om je aan te melden als vrijwilliger. Dát gaan we doen!

20121103-083331.jpg

Geplaatst in Marathon New York | 3 reacties | Bewerken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *