Wij hebben een vriend die iemand kent die iemand kent!

Vaccin in Italie?

Wij vragen aan de officiële instantie of wij, als inwoners van Montenero di Bisaccia, hier het Covid-vaccin kunnen krijgen. Tenslotte hebben wij een Italiaanse carta di identità. Maar helaas. Omdat we niet zijn geëmigreerd en in Nederland onze zorgverzekering hebben kan het niet. Wij berusten hierin en zullen in juli in Markelo onze inenting halen.

Maar zo gaat dat hier natuurlijk niet.

Een van onze Italiaanse vrienden vindt dat wij híer moeten worden geholpen. En hij kent iemand die iemand kent, hetgeen hier in Italië, zo weten wij inmiddels erg handig is.

Op een zaterdagochtend fietsen wij naar de markt als de telefoon gaat. “Kun je nu komen?” Wij gaan naar de vriend die iemand kent die iemand kent maar hij is niet thuis. Zijn vrouw vertelt dat hij naar de pasticceria is gegaan om gebakjes te kopen. Even later volgen wij hem naar het plaatselijke ziekenhuis. Er staat een lange rij voor de ingang met mensen die ingeënt willen worden.

Wij lopen samen met de vriend met de doos gebak langs de rij, om het gebouw heen, naar de achterdeur die openstaat. De vriend die enz. enz. zegt ons te wachten.

Il dottore

Dan komt il dottore met hem mee naar buiten. Onze vriend geeft hem een doos met gebakjes, die hij zonder blikken of blozen in ontvangst neemt, en vraagt of wij een vaccinatie kunnen krijgen. Dat kán! Maandagmiddag om 13.00 uur terugkomen.

Maandag 13.00 uur

Er staat geen rij! Dat is alvast meegenomen want deze keer mogen we niet achterom. Il dottore zit achter zijn bureau en verwacht ons. Hij voert onze namen en codice fiscale in, in het systeem. Klaar!
Twee dagen later hebben we de eerste Pfizerprik in onze arm.

Dit is Italie!

10 gedachten over “Wij hebben een vriend die iemand kent die iemand kent!”

  1. 3 puppies van 7 weken gevonden, geen opvang mogelijk. dan maar mee naar nederland, via camping dierenarts gevonden. 75,00 euro. ingeent ontwormt en injecties en 3 paspoorten. 1 heb ik er zelf gehouden, mix marromanno. ook vrienden van…..

  2. Nice (-: in dit geval… maar helaas weten we dat de gebakjes vaak geld zijn en er iets “anders” wordt gekocht. [ niet belerend bedoeld hoor en natuurlijk fijn dat je voor de vaccinatie geen 3000 km moet rijden maar deze gedachte kwam wel even opzetten )
    en idd… dat is Italie ! met ook heel veel moois…

  3. Gefeliciteerd met je prik…het is wel zo fijn om vrienden in Italië te hebben die je helpen via vrienden van vrienden van vrienden en dat voor een doos met pasticceria dolce…bravo!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *