Pittige Chai Latte

Indiaas eten, wij houden ervan. In Amstelveen ontdekten we een Indiase supermarkt met daarnaast een streetfood cafe en een restaurant. We kochten verschillende masala. (Masala betekent kruiden) we kochten echte papadums en alles wat maar nodig is in de Indiase keuken. Experimenteren maar! Op YouTube staan erg veel filmpjes van Indiase koks die je de kneepjes van het vak leren. Het is eigenlijk niet eens moeilijk!

Ik ben gek op Chai Latte. Chai betekent thee en latte melk, dus chai latte is gewoon thee met melk. Maar er gaan kruiden doorheen die de specifieke Indiase smaak geven.

Ik heb mijn eigen variatie erop gevonden. Hij is extra pittig door de toevoeging van extra gember en peperkorrels. Om de kruiden te malen heb ik een koffiemolen gekocht van Krups. Werkt prima.

Ingrediënten:

  • 6 peperkorrels
  • 1 peul kardemom
  • 5 kruidnagels
  • 1 kaneelstokje
  • 3 cm verse gember
  • 1 zakje suiker
  • 2 zakjes zwarte thee (English blend)
  • Melk voor twee glazen

Bereiding:

Doe alle kruiden en de gember in de koffiemolen en maal even. Het hoeft niet super fijngemalen maar wel alle kruiden moeten gekneusd. Eén druk op de knop is al voldoende.

Doe de kruiden in een pannetje met een klein bodempje water. Kook de kruiden een minuut.
Doe er iets meer dan de melk bij en kook even mee. Als de melk warm is doe je de zwarte thee erin en laat zachtjes even trekken. Af en toe roeren.
Giet alles door een theezeefje in een glas en hoppa, je hebt een heerlijke verwarmende drank.

Ik vind het lekker om er een zakje suiker of een beetje honing in te doen, maar dat hoeft natuurlijk niet.

Link naar de Indiase supermarkt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.