Zucca komt thuis

Zucca. Ze is de moeder van Tijger en Zucchine en de oma van Joep en Kleintje. Eigenlijk woont ze op de boerderij verderop. De boer is al lang geleden overleden en zijn kinderen zijn er af en toe om het land te onderhouden. De katten die er wonen krijgen brokjes. Op dagen dat er niemand komt staan er muizen en hagedissen op het menu.

Op een dag ontdekt Zucca dat wij niet alleen droge brokjes hebben maar ook eten uit blik met tonijn en zalm. En bij ons krijgt ze aandacht. Véél aandacht. Dus komt ze bij ons wonen.

Als wij naar Nederland gaan krijgen de katten eten uit de voederautomaten. Maar daaruit komen gewone brokjes. Zodra Zucca ziet dat wij de auto inpakken vertrekt ze naar de boerderij.

Na zes weken Nederland komen wij ’s avonds aan in Montenero di Bisaccia. Drie katten verwelkomen ons en worden daarvoor beloond met brokjes uit blik. Tijger zien we niet en we weten dat Zucca bij de boerderij is. “Ik ga haar morgen wel halen.”

Ik loop naar de boerderij. Er is niemand te zien. Als ik bij het gebouw aankom roep ik Zucca. Ik zie haar niet meteen. Maar na nog een paar keer roepen springt ze van boven uit een schuur.

Al mauwend rent ze naar me toe. Ze draait om me heen en wil geaaid worden. Samen lopen we naar huis. Ook voor haar zijn er brokjes met tonijn. Ik heb een filmpje gemaakt van ons weerzien. Kijk zelf maar; zijn wij blij of niet?

Aan het einde van de middag komt Tijger ook weer aanwandelen. Inmiddels ligt iedereen weer op z’n eigen plek te slapen alsof we nooit weg zijn geweest.

Zucca komt thuis.

17 gedachten over “Zucca komt thuis”

  1. Wat ’n warm welkom, daar kun je zo van genieten voorlopig zitten ze weer prima bij jullie.
    Wij passen wel op de twentse huisdieren 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *