Siësta

In Nederland lunchen we met boterhammetjes kaas en drinken we een glas melk.
In Italië eten we pasta en drinken we een glas wijn.
En soms maar misschien iets vaker, neemt ons lunchgesprek zo’n wending dat een éxtra glas wijn noodzakelijk is. Omdat het kan en omdat het leven goed is.

Als een van ons dan na een tijdje besluit dat het tijd is, gaan we slapen. In Italië hebben we daar zelfs een uitdrukking voor: “Fare un sonnellino” Wij houden van de Italiaanse cultuur en hebben de siësta omarmd.

Buiten, onder de parasol, naast het zwembad staat een bank. Als ik het kussen van de rugleuning plat leg en daarop mijn hoofd, ben ik binnen de kortste keren ver weg. Nog veel verder dan het mooie Molise in Italië.

Maar altijd hoor ik in die verte de muziek die zacht door de speakers speelt. Hoor ik de vogels die de muziek met veel succes proberen te overstemmen, hoor ik het ruisen van het graan en voel ik de zon die door de parasol wordt tegengehouden mijn huid te verbanden. Als ik langzaam weer wakker word bedenk ik: “Ik ga dit gevoel delen!” Mijn laptop staat altijd klaar om het verhaal te ontvangen.

Had ik al gezegd dat het best fijn is in Molise?


Photo parasol by Rutger Lanser on Unsplash

17 gedachten over “Siësta”

  1. Het stukje over de pasta en de wijn vind ik zeer interessant . Welke wijn drinken jullie?
    Ben gek op Italiaanse wijn. Maar zal vast de plaatselijke wijn zijn??

  2. Ik zou zo graag willen dat ik er kon zijn. Helaas ben ik vanwege een ernstige allergie niet gevaccineerd ( wel torenhoge antilichamen vanwege doorgemaakte ziekte zelfs na een jaar nog aantoonbaar) en daardoor zou een bezoek aan Italië een deceptie zijn. Elke dag testen om ergens te lunchen is een flinke aanslag op de tijd en de portemonnaie.

    Geniet er maar van, dan geniet ik van jouw foto’s en schrijfsels!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *