Voorbereidingstijd

Het is juni en de zon schijnt enthousiast over Zuid-Italië. De olijven beginnen te groeien en het is tijd om na te denken over de komende olijvenoogst. Dit jaar staan er twee keer drie dagen avontuur op de planning.

Omdat het alweer het achtste jaar is dat we dit organiseren, staat een groot deel al vast. Never change a winning format. Maar er zijn altijd wel dingetjes die we anders willen.

Tot nu toe oogstten wij het grootste deel van de boomgaard zelf, waarbij we twee weken lang volop aan de harken hingen. Dat gaan we dit jaar anders doen. Een professioneel team van olijvenplukkers zal een groot deel van de bomen oogsten. Maak je geen zorgen, er blijven genoeg bomen over voor jullie om je aan het einde van de dag lekker moe te voelen. Je moet dat wijntje natuurlijk wel verdienen!

Vorig jaar hadden we voor het eerst extra handjes om ons bij te staan in de keuken en voor het zware werk. Dat beviel goed, dus dat doen we dit jaar weer.

We hebben een nieuwe auto! Onze Superb had er acht jaar en meer dan 300.000 kilometer opzitten en begon ouderdomskwaaltjes te krijgen. Bovendien reed hij niet makkelijk door het ruige landschap. Afgelopen maand kochten we een jonge Kodiaq, net uit de luiers, maar wel eentje met vier aangedreven wielen en een off-the-road knop! Misschien nog een aanhangwagentje voor de kratten olijven?

Er hebben zich al 25 enthousiaste deelnemers aangemeld, verdeeld over twee evenementen. Maar er is nog ruimte voor een paar extra avonturiers.
Wil je erbij zijn? Voor meer informatie en inschrijvingen, neem contact met ons op.

Alle informatie vind je hier: www.mooimolise.nl
Of mail ons:                             info@mooimolise.nl
Bellen/ Whatsapp:                 06-23145545

Op de foto: Eveline oogst olijven met de elektrische hark.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *