Chocola valt klant aan

Bij een glas goede whisky hoort wat ons betreft een lekker stuk chocola. Ook bij de thee trouwens. En bij de koffie, in de auto, bij een wandeling of op de fiets. En de chocoreep die wij het allerlekkerst vinden is de oranje Chocolonely van Tony met zeezout en karamel. Wij jagen er dan ook flink wat repen doorheen.

Op zaterdag koop ik in. Bij de Jumbo liggen ze in het bovenste vak, achter een plexiglazen schotje dat de repen goed laat zien en tegengaat dat ze naar beneden vallen. Ik kan er nét bij als ik op mijn tenen ga staan.

Die zaterdag staan er drie Tony’s op mijn lijstje.

Ik sta voor het schap. Rek mij uit. Pak de eerste reep en wil meteen de tweede grijpen. Maar op dat moment begeeft het plexiglazen schotje het en vallen álle repen, ook de andere smaken, met een hoop herrie naar beneden. De meeste in mijn boodschappenkar en veel ernaast. Met in mijn ene hand twee repen en in de andere het schotje roep ik lacherig maar met benauwde stem naar een winkelmedewerker: “Help!”.

De zaterdaghulp komt aangesneld en vraagt grappig: “Mevrouw houdt van chocola?” Iemand anders oppert dat ik wel een snelle manier heb bedacht om mijn kar vol te laden. De jongeman neem het schotje van mij over en samen met een aangesnelde collega zorgen ze dat ik verder kan. Ik lever de extra repen weer in en kan naar de kassa.

Daar vind ik, gelukkig vlak voordat ik de scanner inlever, nog een verdwaalde reep.

2 gedachten over “Chocola valt klant aan”

  1. Hebben jullie een lot van de postcode loterij ?? Die gooien ons dood met tegoedbonnen van Tony. Dat is een wijkprijs. Helaas mag ik ze niet hebben

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *