Un piccolo pacco

Ping! Een berichtje in mijn mailbox laat weten dat er een pakje voor mij is aangekomen op het postkantoor van een naburig dorp. Toevallig moet ik ook een pakje versturen dus op woensdagochtend tegen tien uur stap ik opgewekt het lokaaltje binnen waar onlangs een modernisering van het postkantoor heeft plaatstgevonden.

Er is een mooie nieuwe balie met twee loketten en een heuse nummertjes-trek-automaat! Helaas geen display waarop je kunt zien welk nummer er aan de beurt is, maar goed; het begin is er. Er is ook een bank met drie zitplaatsen.

Ik trek nummer P007 en neem plaats aan een sta-tafel.

Bij loket 1 staat een vrouw met kinderwagen. Ik weet niet precies waarvoor zij komt maar er gaan pasjes over de balie en haar telefoon wordt regelmatig geraadpleegd. Na twintig minuten staat ze er nog steeds.

Loket 2. Een jongedame. Ook hier handelingen met pasjes en een telefoon. Na twinting minuten staat ze er nog steeds.

Het lokaaltje loopt langzaam voller. Oude mensen staan op van het bankje voor nog oudere mensen.

Na vijfenveertig minuten ben ik aan de beurt. Ik geef mijn pakje dat moet worden verstuurd af. De vrouw ratelt iets in rap Italiaans en ik vraag of ze het wil herhalen. “Laat maar zitten”, bromt ze en stuurt mijn pakje door het proces. Als ze mij het verzendbewijs geeft zegt ze, zonder mij aan te kijken: “Arrivederci!”

“Mevrouw, ik kom ook nog een pakje ophalen.”
“Er is geen pakje voor je”.
Nou dat dacht ik wel, ik zoek in mijn telefoon naar het bericht dat ik heb gekregen. In het engels, dat wel.
“Wat is je naam?” Ingrid Schouten. 
Ze kijkt mijn aan, schuift mij pen en papier toe en gebied: “Opschrijven”.

Ze duikt onder haar bureau en rommelt in een grote doos met pakjes. Als ze even later met een rood hoofd weer boven komt zegt ze nogmaals: “Er is geen pakje voor je.” Ik bevestig haar dat het pakje echt wel in die doos zit maar dat ze moet zoeken naar een piccolo pacco!

En ja hoor. Het pakje is er. Gelukkig moet ze er nu zelf om lachen. Ik lach gezellig mee, bedank haar hartelijk en we wensen elkaar nog een fijne dag.

De zon schijnt. Wat wil je nog meer?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *