Reizen

Reizen is leuk!

We rijden met de auto naar Bari, een rit van twee uur. Om de vlucht naar Amsterdam te halen moeten we om 06.00 uur vertrekken. We parkeren de auto op “lang Parkeren” en lopen naar de vertrekhal. 

purple dresses, red hats and golden hearts

We zien het meteen. Het is er een vrolijke boel. Dames in paarse kleding en uitbundige rode hoeden bevolken de hal. Ik ken ze wel. Ze zijn van de Red Hat Society. Hun doel is om vrouwen van boven de vijftig te verbinden door samen leuke dingen te doen en zich vooral niks aan te trekken van “wat hoort.” Het is leuk om naar ze te kijken. De een is nog mooier uitgedost dan de ander. Hun aanwezigheid geeft deze dag een leuk begin. En nu wil ik ook een hoedje!

Kiekeboe

We nemen de trein naar Utrecht en daar scheiden onze wegen. Dré heeft elders een afspraak en ik reis door naar Driebergen-Zeist. 

De trein nadert het station en ik loop alvast naar de uitgang. Er staan al wat mensen. Een moeder met een buggy waarin een klein meisje zit en een dame in een indrukwekkende grijze niqab. Alleen haar ogen zijn zichtbaar.

Het meisje in de buggy kijkt strak naar de grijze verschijning. De ogen kijken terug. En op het moment dat de peuter een pruillip trekt om te gaan huilen doet de moslima haar gezichtsbedekking omhoog en roept vrolijk: “Kiekeboe!” De deuren van de trein gaan open en het leven gaat door. 

Ik ben net op tijd voor de bus. De chaffeur is een jongeman die elke reiziger met een hartelijk “goedemiddag” begroet. In zijn bus is hij de gastheer. We maken regelmatig een stop. Totdat hij bij een halte opeens van zijn stoel opstaat, de bus uitspringt en naar de achteruitgang rent. Daar helpt hij een dame met een stok van het trapje af.

Tien minuten later sluit ik mijn (klein)kinderen in mijn armen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *