Boodschappenfiets

Als ik aankom bij de supermarkt zitten er twee katten voor de deur. Hun halsbandje laat weten dat dit geen zwerfkatten zijn. Daarvoor zien ze er bovendien te weldoorvoed uit. Hoopvol komen ze op mij af. Maar meer dan een aai over hun koppie geef ik ze niet.

Ik doe mijn boodschappen. Er is lekker veel in de aanbieding. Mijn boodschappenlijstje is niet lang maar ik kom toch dingen tegen die ik ook wil meenemen.

Ik ga naar buiten met mijn boodschappenkar en bedenk: “Oh help, ik ben op de fiets!” Daar had ik bij het volladen van de kar even niet aan gedacht.

Ik voel dat de ogen van de bejaarde heren die voor de supermarkt tegen hun auto hangen naar mij kijken. “Hoe gaat ze dat fixen?” Maar dan kennen ze deze Hollandse niet. Want ik heb twee fietstassen, snelbinders én een mandje voorop.

Met de tomaten in het mandje en een brood dat uit de tas steekt fiets ik langs de heren. “Buona giornata,” roep ik ze toe. Ze lachen en zwaaien mij uit.

Dat hadden ze niet gedacht he?
(We eten vandaag wel een omeletje bij de lunch)

4 gedachten over “Boodschappenfiets”

  1. Het blijft “plezant” je verhaaltjes te lezen. Soms even geen zin in iets en met de benen op de bank en turend langs en door mijn eigen gedachte zie ik je daar op de mooie plek. Zelfs geen zin om te lezen maar jouw verhaaltjes leiden je vanzelf door zin en zin. Daaruit die zinnen ontstaat de zin om door te lezen terwijl het geen lezen lijkt maar gewoon meegevoerd wordt in deze geleidelijke stroom van vertellingen.
    Een rustmoment met picturale vertellingen die dan de beelden vanzelf oproept en bijvoorbeeld de kat wil aaien. Zo dichtbij breng je de lezer met jouw schrijven. Op de schooljuf die dat bord volschrijft en hoor je het krijt sierlijk krassen.
    Goh, schrijf dat boek nou maar en ik zal een van de eerste lezer zijn. Jullie beiden en geliefden een warme groet.

  2. Als een echte Hollandse meid laat jij je niet kennen allee hup die tassen vol, mandje vol en fietsen, wel voor hetere vuren gestaan of niet? Lekker als je kasten goed gevuld zijn .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *