Corona en olijven

Montenero di Bisaccia, oktober 2020

Italië wil niet nog een keer het stoutste jongetje van de klas zijn en neemt maatregelen. Niet op z’n polders zoals in Nederland maar gewoon échte regels waaraan je je hebt te houden. Zelfs politici.

Eigenlijk zijn het dezelfde regels als die we in Nederland hebben. Met als extraatje dat je hier ook buiten een mondkapje op doet. Onze nieuwe burgemeester Simona Contucci handhaaft streng.

Achtentwintig vrienden en bekenden boekten een reis naar Italië om een weekend olijven te oogsten. Maar ook hier gooit Corona roet in het eten. De tweede golf werd zichtbaarder en de een na de ander annuleerde de reis. En dat was goed want gister heeft Simona afgekondigd dat er niet in groepen mag worden geoogst. Alleen de eigenaren van het land mogen hun eigen bomen oogsten.

Als je ons zoekt de komende weken; wij hangen ergens rond ons huis aan een olijfboom.

To be continued…

8 gedachten over “Corona en olijven”

 1. Wat jammer voor allen Ingrid. We hopen dat golf 2 minder impact heeft en hopen dat jullie veilig zijn. Vast wel een prachtopbrengst en buiten zijn kan alleen maar redelijk gezond zijn.
  Heel veel sterkte met alles. Groetjes Eline

 2. Whohhh wat een prachtige uitdaging, samen de tijdelijke job olijven plukken hebben! Eerlijk, ik heb nog geen olijven geplukt maar het lijkt me eigenlijk best gaaf. Samen hard werken en elke dag nog meer genieten van een heerlijk wijntje en eten daardoor. Daarna nagenieten van al die olijven met de wetenschap dat jullie dit jaar ze zelf hebben geplukt! Ik wens jullie prachtige zonnige dagen toe met een heerlijke temperatuur en veel plezier!! Dikke kusJess

  1. Dat vinden wij nou ook. We hebben er echt zin in. Al was het natuurlijk een feest geweest met al die vrienden en bekenden. Dat schuift gewoon een jaartje op.

 3. Ach… dat is jammer zeg..
  en een gedoe met alle afzeggingen van de gasten die zich er zo hebben verheugd op hebben.. vluchten afzeggen..
  En voor jullie… er ligt een grote klus te wachten!
  Sterkte lieverds.. pluk ze
  Groetjes van Steef en mij!

  1. Inderdaad Miek, heel jammer voor de mensen die al hebben geboekt en zich erop hadden verheugd. Gezondheid boven alles.
   Wij gaan er mooie dagen van maken. Lekker samen buiten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *