De Grote Claas

De grote Claas rijdt door de regio. Hij wordt ingehuurd door de boeren om te oogsten. Deze week zijn de zonnebloemen aan de beurt.

Ik wandel de berg op. Hardlopen is er even niet bij want mijn rug protesteert. Dat geeft wel extra tijd om te genieten van al het moois dat ik tegenkom. En van de stilte. Het is heerlijk om in de vroege morgen de zon over de berg te zien komen en het langzaamaan warmer te voelen worden.

En dan zie ik hem. De Grote Claas doemt voor mij op. Hij gaat het zonnebloemveld van onze buren en vrienden oogsten. La contadina Pina komt er ook net aan. “Posso prendere questi?” roep ik. “Zeker,” zegt ze, “maar je moet wel opschieten want er wordt geoogst!”

Als een blij ei pluk ik de nog goeie zonnebloemen. Dré komt net langs met de auto en legt het plaatje vast.
Vandaag is géél!

8 gedachten over “De Grote Claas”

  1. We zijn ook in dit mooie land en wat snap ik je gevoel goed. Weer een kadootje uit de natuur. Geniet maar lekker. Zo is elke dag een mooi hart wat zijn straaljes doorzendt. Veel liefs hoor van 2 blije eitjes

  2. Ik reageer niet altijd, maar geniet wel altijd van je verhalen. Altijd heerlijk om te lezen.
    Dankjewel dat je jouw belevenissen wilt delen.

  3. Oogsten ze voor de zonnebloempitten of voor de zonnebloemolie? Met de grote CLAES moet je niet in aanraking komen, groot geschut.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *