Het vlekje

Ik

Ik kom thuis en hij heeft de keuken schoongemaakt. Alles spik en span. Daar word ik blij van. Maar ik zie nog een vlekje op een kastdeurtje. Het is een minuscuul vlekje en ik wil het niet zien. Maar mijn ogen worden er als vanzelf naar toegetrokken. Ik kan er voor kiezen om er niks van te zeggen. Maar het ontglipt mij toch.

Hij

Wij hebben veel glas en ik heb de ramen gezeemd. Het ziet er weer schoon en helder uit. Maar hij ziet een vogelpoepje dat ik ben vergeten. Het is de moeite van het noemen niet waard en hij wil er niks van zeggen. Maar hij doet het toch.

Vlekjes

Het onkruid is gewied, de heg is gesnoeid, de kamer gestofzuigd, de badkamer gesopt… Maar er staat nog een paardenbloem, er steekt een tak uit de heg, er ligt nog een papiertje onder de bank en er zit nog een kloddertje tandpasta op de wastafel.

Brand

Onlangs werd er een stuk landbouwgrond in de brand gestoken en de wind stond onze kant op. Een kwartier voordat de gasten arriveren zit alles onder het roet.
Wie zeurt er nog over een vlekje?

4 gedachten over “Het vlekje”

  1. Het is “gewoon” uitkijken naar nieuwe mail van je; daar ga je lekker voor zitten, op je gemak lezen en vooral er van genieten en bijna mee te beleven….
    Heerlijk!
    Dank je wel weer voor deze fantastische mail.❤️

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *