Vijf katten gechipt

Als we naar Nederland gaan zetten we voederautomaten neer voor de katten. Twee keer per dag komen daar brokjes uit. De liefjes slapen in een katten hotel dat Dré heeft gebouwd. Voor de gezelligheid hebben ze elkaar.

Maar op de bewakingscamera’s zien we dat niet alleen ons vijftal smult van de brokjes. De katten uit verre omgeving horen het geluid van de automaten en in groten getale rennen ze richting ons huis. Dat was niet de bedoeling.

We besluiten een kattenluik in de schuur te maken met chipherkenning. Het luik is snel gemonteerd maar hoe chippen we vijf katten? De dichtstbijzijnde dierenarts is in een dorp hier 30 minuten rijden vandaan. Om nou vijf keer heen en weer te rijden en elke keer 50 euro te betalen…
Op internet vind ik een bedrijf dat chipsetjes verkoopt. Op YouTube kijk ik filmpjes over “katten chippen” en “hoe zet ik een injectie”. Het ziet er niet heel ingewikkeld uit maar ik vind het toch spannend. Ik oefen op een sinaasappel.

Die middag eten we pasta en we drinken er een wijntje bij. We hebben het gezellig en we nemen nog een glas. En dan durf ik het. “Schat, we gaan het nu doen!” Schat doet handschoenen aan en pakt de camera. De eerste kandidaat is Kleintje. Het gaat zo makkelijk dat ik denk dat het mislukt is. We pakken haar op en houden haar voor het kattenluik. Plop, het luikje gaat open. Wauw…

De volgende drie laten zich zonder problemen de chip in hun nek injecteren. Ik denk dat ik nu ook Zucca wel durf.

Zucca had vijf teken op haar kop en in haar nek. Die heb ik verwijderd. Dat deed zeer en sinds die dag is ze geen grote fan meer van mij. En nu moet ik haar weer hebben. Het filmpje spreekt voor zich. Ik denk dat ze mij niet meer leuk vindt. Maar ik vind mezelf stoer.

6 gedachten over “Vijf katten gechipt”

 1. Zoals ik al zei
  Jij kunt echt ‘alles’
  Goed gedaan hoor
  Ik ben veel te schrikkerig om
  die poezen in bedwang te houden
  en dan ook nog te prikken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *