Ingrid met de poes Zucca

Zucca

Olijfboomgaard

Er hangen camera’s rond het vakantiehuis in Italië. Zo kunnen we zien wat er gebeurt als wij er niet zijn.
Elke dag kijken we even. Op de veranda, bij het hek van de ingang, bij het zwembad en in de olijfboomgaard. De camera’s sturen ons een berichtje als er geluid of beweging is.

Op de veranda is het ‘t drukst. Een drietal katten neemt de macht over. Het mandje dat we speciaal voor Zucca, onze vakantiekat, hebben neergezet is na twee dagen overgenomen door een losbandig gezin. Pa, een grote zwarte, ma enigszins gevlekt en een mengeling van ongeveer een jaar. Soms zijn ze er samen maar meestal ieder voor zich. Kennelijk bestaat er een hiërarchie want Zucca durft niet meer in haar eigen mand. Van een afstandje zien we hoe onze lieverd onderaan de kattenladder belandt.

Op het erf woont ook een flinke vos. Dit prachtige beest voert een doorlopende strijd met Dré. De vos maakt een gat in het hek en Dré maakt het weer dicht. Nu we er niet zijn heeft hij vrij spel bij het zwembad. Hij ligt er heerlijk in het zonnetje. Vóór de camera.

11 februari
Er komt een berichtje binnen op de telefoon: Er is geluid op de veranda. De moederpoes wringt zich in vreemde bochten en rolt over de grond. De geluiden die ze maakt verraden haar krolsheid. Pa bedenkt zich geen moment en zorgt ervoor dat er dit voorjaar weer broertjes en zusjes zijn. Het gaat er niet zachtzinnig aan toe. De draagtijd is ongeveer 65 dagen. Uitgerekende datum: 17 april!Niet voor jeugdige kijkers.

12 februari
Weer een melding! Deze keer is het menens. Zucca wil haar mand terug. Twee blazende poezen staan met hoge ruggen tegenover elkaar op de veranda. Een tijdje staan ze doodstil. Dan opeens rollen ze vechtend over de vloer. Het ziet er niet fijn uit. Het resultaat is dat Zucca nu weer op de veranda woont.Haar maandje ruikt nog een beetje vreemd.

De vos heeft geen interesse in Zucca. Een kitten lust hij wel maar als er een moederpoes in de buurt is blijft hij liever op een afstandje.

Wordt vervolgd…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *