Ciao, ciao, ciao

Het is vrijdag 12 augustus en het is druk bij de kapper. Maandag is het Ferragosto, dé grote feestdag in Italië en het is belangrijk dat je haar goed zit. Er worden veel dames tegelijkertijd geholpen. Mijn kapper heeft niet meer hulp dan anders, zijn nimmer lachende assistente.

De dame die binnenkomt begint in rap Italiaans dialect te praten. De kapper die net met zijn verfskwast in de haren van zijn klant staat pauzeert en praat terug. Ik kan het gesprek niet goed volgen. Maar ik begrijp dat de vrouw Maria heet en na een luid: “Ciao, ciao, buona giornata” lijkt het erop dat ze weggaat.

Bij de deur draait Maria zich echter om en het gesprek gaat door. De kwast van de kapper zwaait enthousiast boven het hoofd van de klant. Totdat er opnieuw vrolijk “ciao, ciao, ciao” wordt geroepen. Maria heeft de deurknop al in haar hand als de kapper nog iets roept. Waarna het gesprek weer lustig verder gaat. Het haarwerk niet. Dan herken ik de woorden totziens, en fijne Ferragosto.

Maria staat buiten met één been. Een jonge dame met lang golvend haar roept iets naar binnen. Een gesprek volgt. Het ene been en het golvende haar komen binnen. Er wordt gelachen. Er wordt “ciao” en “arrivederci” geroepen.

Dit gaat lang duren. Ik begin te vermoeden dat ik niet voor de lunch thuis ben. Mijn haar wacht geduldig tot de kapper is uitgepraat. De nieuwe gast vertrekt met een luid “Bon Lavoro,” hetgeen zoveel betekent als “werkze”. Maar ik betwijfel of er nog gewerkt gaat worden.

Uiteindelijk vertekt Maria ook en Giorgio ruimt zijn kwast op. Ik hoop dat mijn haar, dat al een tijdje in de verf zit, nu uitgespoeld gaat worden. Maar Giorgio gaat naar buiten. Ik zie nog net hoe hij aan de overkant de bar binnengaat. Nou werk ik zelf ook niet lekker zonder cafè dus ik snap hem wel. Hij zal heus niet zijn vergeten dat mijn haar aan het verkleuren is. In mijn hoofd bedenk ik dit blog en hoe het is om rood haar te hebben. Ik moet erom lachen. De assistente ziet mijn gezicht en lacht gezellig mee. Dat is dan weer mijn verdienste voor vandaag.

NB. Mijn haar is goed gelukt. Zowel kleur als model weer naar volle tevredenheid.

1 gedachte over “Ciao, ciao, ciao”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *