Antipasto

Molise is Corona-geel en restaurant Il Laghetto is open. We krijgen het tafeltje bij de openhaard.

Zonder al te veel woorden zet de ober water en wijn op de tafel. Even later brengt hij de allerlekkerste focaccia met olijfolie. De appetizer die volgt is van het huis. Twee gefrituurde bollen van melanzane (aubergine) in tomatensaus. Dan brengt il cameriere de antipasto.

“Begin maar met de omelet, die is nog lekker warm”. Vervolgens brengt hij schaaltjes met linzen met kastanjes, gefrituurde groenten, Italiaanse ham, spek, droge worst, caciocavallo (=kaas) pecorino (ook kaas) parmiggiano (nog meer kaas), ricotta (zachte kaas), andijvie met bonen, aardappeltaartjes, bieten en paprika in ’t zuur.

Als we bíjna alles hebben opgegeten maar echt geen pap meer kunnen zeggen komt de ober er weer aan.

“En wat willen jullie als voorgerecht?”

10 gedachten over “Antipasto”

  1. Ik ging met m’n koeltasje met brood wat nog wel belegd mocht worden met homemade tonijn salade en avocado onderweg nr het Alrijne
    Was weer een aparte dag
    Morgen mag oma voor de kleinkinderen zorgen en het weekend voor het eerst sinds weken ‘volle bak’ in het hospice (6 gasten )
    En dan is het ‘zonder’ weekend te hebben gehad weer maandag maar dan is het ‘mijn vrije dag ‘

  2. Wat een jaloersmakend verhaal. Heerlijk dat jullie zo kunnen genieten (en ons daarvan laten meegenieten). La dolce vita.

  3. Delizioso! Eigenlijk zou ik virtueel willen aanschuiven en lekker lang tafelen, piano piano, als ik naar de foto kijk en mijn ogen sluit ruik ik de heerlijke geuren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *