Molise is Corona-geel en restaurant Il Laghetto is open. We krijgen het tafeltje bij de openhaard.
Zonder al te veel woorden zet de ober water en wijn op de tafel. Even later brengt hij de allerlekkerste focaccia met olijfolie. De appetizer die volgt is van het huis. Twee gefrituurde bollen van melanzane (aubergine) in tomatensaus. Dan brengt il cameriere de antipasto.
“Begin maar met de omelet, die is nog lekker warm”. Vervolgens brengt hij schaaltjes met linzen met kastanjes, gefrituurde groenten, Italiaanse ham, spek, droge worst, caciocavallo (=kaas) pecorino (ook kaas) parmiggiano (nog meer kaas), ricotta (zachte kaas), andijvie met bonen, aardappeltaartjes, bieten en paprika in ’t zuur.
Als we bíjna alles hebben opgegeten maar echt geen pap meer kunnen zeggen komt de ober er weer aan.
“En wat willen jullie als voorgerecht?”
Ik ging met m’n koeltasje met brood wat nog wel belegd mocht worden met homemade tonijn salade en avocado onderweg nr het Alrijne
Was weer een aparte dag
Morgen mag oma voor de kleinkinderen zorgen en het weekend voor het eerst sinds weken ‘volle bak’ in het hospice (6 gasten )
En dan is het ‘zonder’ weekend te hebben gehad weer maandag maar dan is het ‘mijn vrije dag ‘
Volgens mij is iedereen erg blij met je. Je doet mooi werk Marli!
Wat een jaloersmakend verhaal. Heerlijk dat jullie zo kunnen genieten (en ons daarvan laten meegenieten). La dolce vita.
Dankjewel voor je compliment Jan. Ik schrijf graag op wat ik beleef. Maar dat is wel duidelijk he?
Heerlijk toch! Gewoon een extra rondje lopen
Dat vind ik nou ook! Als ik er toch ben wil ik lekker eten ook!
Delizioso! Eigenlijk zou ik virtueel willen aanschuiven en lekker lang tafelen, piano piano, als ik naar de foto kijk en mijn ogen sluit ruik ik de heerlijke geuren.
Precies! Ingrid, zo moet je Italiaans tafelen. Maar dan liever niet virtueel.
Fantastisch, dat is nog eens hart voor je klanten en passie voor je werk hebben!
Als we hier niet oppassen worden we tonnetje-rond!